Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
www.technopat.net
Bundan sonra tRRDS - 6 tRRDL - 6 tFAW - 24 tWTRS - 4 tWTRL - 12 deneyebilirsin. Bunları da geçerse Zentimings indirip ekran görüntüsü at devamına bakarım.
Zen mimarisi için 3200 MHz üstü çok kolay değil. Alt zamanlamaları yapmamız yeterli.
Mavi ekran aldım bugün sadece vsc falan açıkken, dediğiniz ayarlara geçmemiştim. Sebebi gecikme mi değil mi bilmiyorum. Dün 2 3 saat de carx, assetto falan girmiştim akıyordu.
Mavi ekran aldım bugün sadece vsc falan açıkken, dediğiniz ayarlara geçmemiştim. Sebebi gecikme mi değil mi bilmiyorum. Dün 2 3 saat de carx, assetto falan girmiştim akıyordu.
Aslında oldukça basit bir şey. Ancak RAM OC konularda tek tek açıklamamak ve herkesin faydalanması için konu açmanın daha faydalı olacağını düşündüm. Öncelikle bu linkten Thaiphoon Burner yazılımını indirin. Programı açtıktan sonra EEPROM -> Read SPD on SMBus kısmına girin. Kaç tane RAM'iniz...