RAM'ler arasında bir fark var mı?

Serkan1562

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Monster Abra A5 v17.1 laptopum var. RAM'i 8 16 ya çıkartmak istiyorum. Teknik servis yapıyor normalde ama aktif olarak kullandığım için şu an göndermek istemiyorum.

1) https://www.hepsiburada.com/kingston-value-8gb-3200-mhz-ddr4-sodimm-ram-kvr32s22s88-p-HBV00000WMRXK?magaza=Elmacık&url_src=and-product-detail

2) https://www.hepsiburada.com/samsung-8gb-3200mhz-ddr4-sodimm-kutusuz---m471a1k43db1-cwe-p-HBCV00000EW5WP?magaza=Elmacık&url_src=and-product-detail

3) Kingston 8GB DDR4 3200MHz CL22 Notebook Rami - KVR32S22S8/8

Bu RAM'lar arasında bir fark var mı? Ilk attığım Kingston daha uygun görünüyor onu alayım mı?
Yoksa Monster teknik servisine mi göndereyim, onlar daha kaliteli RAM mı takar?
Monsterin kendi videosunda ekledigi ram bu? Bunun üzerinde 2058 falan yazıyor bi fark var mi link olarak attığım ramlardan?

Bu arada onlara sorduğum da 800TL demişlerdi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220918-154604_YouTube.jpg
    510,3 KB · Görüntüleme: 60
  • 20220918_155433.jpg
    191,9 KB · Görüntüleme: 54
  • 20220918_155443.jpg
    175 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Merhaba, fazla demişler diye düşünüyorum tabii işçilik vs. bunları da eklemişler.

Attığınız RAM'in satıcısı güvenilir bir satıcı ancak daha önce sahte ürün satmıştı, Kingston ValueRam almıştım ama DDR3 düşük profil bir RAM'di. Yine de aklınızda bulunsun, sahte ürünler çıkabiliyor onların bilgisi dahilinde olsa da olmasa da.

Bunun dışında iki RAM de iyidir ama şu RAM Expert ve CPU-Z'den bakıp ekran görüntüsü gönderir misiniz? Şu an kullandığınız RAM'e uygun bulmaya çalışalım.

CPU-Z'de Memory ve SPD sekmelerinin görüntülerini de paylaşın.

Edit: Resmi şimdi paylaşmışsınız, o zaman gerek yok.

Ekledim şimdi hocam.

CPU-Z indirip Memory ve SPD bölümlerinin ekran görüntüsünü ekle.
Ekledim hocam

Monster crucial kullanıyor muymuş ya ben genelde samsung kullanıyorlar sanıyordum. Ramlarda marka farkı cok önemli mi hocam ?

Son düzenleme:
Kendi laptopunun içindeki RAM'in birebir aynısı daha ucuza varken başka marka RAM alınmaz.

Aynı marka model alsan bile bazen uyumsuz olabilir ama Crucial RAM'ler hep Micron chip olduğu için sorun olmaması gerekir.

Aynı marka model alsan bile bazen uyumsuz olabilir ama Crucial RAM'ler hep Micron chip olduğu için sorun olmaması gerekir.
Hocam merhaba. Ram geldi ve taktım. Bi görüntülere bakar mısınız bi sorun var mı? Fps değerlerim 10 civari arttı sadece. 8 gb olan görüntüler yukarda bunlar 16gb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…