RAM'ler Dual channel çalışıyor mu?

bahtsizpiyadee

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM: KINGSTON Beast, KF556C36BBE-16TR, 16GB, 5600Mhz, DDR5, CL36 x (2x16)
SSD: WD Green SN3000, WDS500G4G0E, 500GB, 5000/4000
SSD: Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD
Ekran Kartı: ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB
Anakart: ASUS PRIME B840-PLUS WI-FI
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
Klavye: Aula F75 Wireless
Kulaklık: Logitech G435 Wireless
Mouse: Lamzu Atlantis V2 Wireless
Anakart
ASUS PRIME B840-PLUS WIFI
İşlemci
Ryzen 7 7800x3D
Merhaba dostlar. Anakart slotlarımdan B2 arızalı. Bu yüzden RAM'leri A1-B1 olarak taktım. RAM'ler Dual channel çalışıyor mu anlayamadım. CPU-Z ve AIDA64 görsellerini paylaşıyorum. Forumlardan baktığımda CPU-Z'de ilgili kısımda insanlar "2x64" yazmalı olarak gördüm. Bende 2x32 yazıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Kullanım kılavuzuna bakarmısın 3 ram takacağın zaman hangi ram slotuna takman gerektiğini söylüyor? Senin B2 slot arızalı olduğuna göre A2-A1 şeklinde takman gerekebilir. Bu şekilde de olmaz ise servise gönderip slotu tamir ettirmelisin.

A2 her daim ilk slotun. 3.lü versiyonu göstermemiş. Büyük ihtimal A2-A1 de taksan çift kanal çalışmayacak. Çift kanal desteğin sadece A2-B2 de var.Büyük ihtimal servise göndermen gerek. Ama A2-A1'i de denemekten zarar gelmez.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın slotların isimlerini karıştırmışım. Şuan A1-A2 olarak takılı. A1-B1 olarak taktığımda pc açılmıyor. Arızalı olan slot B-2. Garantiye göndersem de kullanıcı hatası olacak çünkü RAM takarken klipsini ben kırmıştım.

Hocam destek için teşekkür ederim. Sorunu hallettim. Ramleri söktüm ve slotları tekrar inceledim. B2 slotunun klipsinin olduğu yerde çatlama dolayısıyla slot kenarları tam oturmuyormuş. Rami takarken orayı parmağımla hafif bastırıp rami takınca oldu. Çok üzülüyordum taze anakart güme gitti diye...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…