RAM'ler Dual-Channel olarak mı çalışıyor?

Jeswia

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte A320M-S2H
İşlemci
Ryzen5 5600
Gigabyte A320M-S2H anakarta sahibim ve iki adet RAM slotu var. Dual-Channel için ise 4 slot olması gerektiğini gördüm. Bugün yeni RAM alıp taktım. 2 slot olduğu için yanyana takma durumunda bulundum. Yani Dual-Channel kullanamam mı? Bir de CPU-Z uygulamasında SPD kısmına baktığımda RAM'ler slot 2 ve slot 4 kısmına takılı gözüküyor. Ama anakartımda hem 4 slot yok hem de yan yana takılı. Channel kısmında 2x yazması Dual-Channel olduğuna işaret diye biliyorum ama anakartımın 2 slotlu olması kafamı karıştırdı. CPU-Z sonuçlarım:
1674650521260.png
1674650563559.png
1674650572374.png

Dual Channel çalışıyor.

Teşekkürler hocam da nereden anladınız acaba bilgim olsun diye sordum.
Channel kısmında 2 x 64 bit yazması çift kanal çalıştığını gösteriyor.

Dediğiniz 2 slotlu anakartlarda çift kanal olayı da şöyle ki;

4 slotlu anakartlarda a1 a2 b1 b2 olarak dizildiği için a1 ve b1 veya a2 ve b2 'ye takılması sonucu çift kanal çalışır.

2 slotlu anakartlarda ise iki slot a1 ve b2 olarak dizilidir. Yani her ikisine de ram taktığınızda 4 slotlu anakarttaki gibi çift kanal çalışacaktır.

Yani çift kanal için a ve b kanallarına takılması gerekiyor. (a ve b temsildir).

Channel kısmında 2 x 64 bit yazması çift kanal çalıştığını gösteriyor.

Dediğiniz 2 slotlu anakartlarda çift kanal olayı da şöyle ki;

4 slotlu anakartlarda a1 a2 b1 b2 olarak dizildiği için a1 ve b1 veya a2 ve b2 'ye takılması sonucu çift kanal çalışır.

2 slotlu anakartlarda ise iki slot a1 ve b2 olarak dizilidir. Yani her ikisine de ram taktığınızda 4 slotlu anakarttaki gibi çift kanal çalışacaktır.

Yani çift kanal için a ve b kanallarına takılması gerekiyor. (a ve b temsildir).
Bilgi için teşekkür ederim. Çözülmüştür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı