RAM'ler nasıl takılmalı?

PazaniL

Hectopat
Bende DDR2 2 GB, 3 tane RAM var. DDR2 1GB da 2 tane RAM var. Anakartım 4 slot ben bu RAM'ları hangi şekilde takarsam daha performanslı olur 2+2+2 şeklinde mi? 2+2+2+1 şeklinde mi yoksa 2+2+1+1 şeklinde mi? Şu an 2+2+2+1 şeklinde kullanıyorum eğer 2+2+2 daha performanslı olur derseniz öyle kullanayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual Channel için frekansları eşit, CL ve diğer değerleri eşit RAM'lerin aynı renk RAM slotlarına takılmış olması gerekiyor. LGA775'te 4 tane RAM slotuna 2 farklı RAM kiti takabilirsiniz. Yani 2+1+2+1GB şeklinde takarsanız 2 GB olanlar kendi aralarında, 1GB olanlar da kendi aralarında çift kanal çalışacaklar.

Dual channel için frekansları eşit, CL ve diğer değerleri eşit RAM'lerin aynı renk RAM slotlarına takılmış olması gerekiyor. LGA775'te 4 tane RAM slotuna 2 farklı RAM kiti takabilirsiniz. Yani 2+1+2+1GB şeklinde takarsanız 2 GB olanlar kendi aralarında, 1GB olanlar da kendi aralarında çift kanal çalışacaklar.

Hocam az önce 2+2+2 olarak taktım bir farkı olur mu öyle taksam.

Anakartın RAM yapısına göre de değişebilir fakat eğer RAM slotları 2 farklı renkte ise genelde 2 RAM kiti ile uyumlu çalışan çift kanal kombinasyonu oluyor. Sizin durumda iki RAM çift kanal çalışıyor olabilir.

hocam sistemin Dual channel çalışabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?
4 slotlu ve daha fazla anakartta işler şöyle çalışır. 1A-1B-2A-2B gibi. Genellikle yapılan hatalar burada olur, 1. slota takıyorsan dual channel için 2. RAM.i 3.slota takmanız gerek.

Onun dışında GB miktarları aynı olmalı, CL değeri de aynı olursa daha sağlıklı olacaktır. MHz aynı olmasına gerek yok, diğer RAM düşük olana göre MHz değerini o seviyeye çekiyor.

4 slotlu ve daha fazla anakartta işler şöyle çalışır. 1A-1B-2A-2B gibi. Genellikle yapılan hatalar burada olur, 1. slota takıyorsan dual channel için 2. RAM.i 3.slota takmanız gerek.

Onun dışında GB miktarları aynı olmalı, CL değeri de aynı olursa daha sağlıklı olacaktır. MHz aynı olmasına gerek yok, diğer RAM düşük olana göre MHz değerini o seviyeye çekiyor.
Anladım hocam, çok güzel açıklamışsınız sağolun :).
Sanırım biri 400MHz diğerleri 333MHz.
hocam sebebini bilmiyorum ama CPU-Z'de mhz değerleri yarısı kadar gösteriliyor. Örneğin benim Ramlerim 2400 mhz değerinde çalışıyor ama CPU-Z'de 1199 Mhz olarak gözüküyor. Nasıl takılması gerektiğini de arkadaşlar açıkladı zaten :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı