Ben yakın zamanda bir RAM satım aldım Hynix marka DDR3 1600 MHz. Eski RAM'im Crucial 1600 MHz'di.
Bilgisayarda aldığım RAM'i 1. slota takınca bilgisayar açılıyor fakat mouse tıklamıyor sadece açılmasıyla kalıyor. 2 RAM aynı anda takınca sıkıntılar yaşıyorum fakat iki RAM'de tek başına çalışıyor MHz değerleri aynı fakat CL hakkında hiçbir fikrim yok.
CL değerleri aynı olsa bile çalışmama ihtimali vardı ki siz belleklerin özellikleri hakkında pek bir şey bilmiyormuşsunuz. Bu durumda çalışmamaları anormal değil. Bu işlerde ayrıntılı olarak @Neurevt bilgilidir.
Bazı kitler bile sorun çıkartabiliyorken senin RAM'lerin uyum içinde çalışması şaşırtıcı olurdu. Aynısını biraderin PC'de denedim, PC açılıyor ve görüntü donuyordu. O yüzden tek kanal olarak kullanıyor.
Aslında şuanda sorun çıkarmadan çalışıyor fakat nasıl çözüldüğünü anlamadım crucial rami 1. slota taktım daha sonra oyunlarda denedim ve oldu sanırım cl değerleri biraz farklıydı biosta bir ayarı otomatik seçeneğine aldım sanırım burdan oldu isterseniz biostan resim atabilirim benimle aynı sorunu yaşayan varsa.