RAM'lerde çip ne fark eder?

Bütçe
3500

vokkelo

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Asus Rog Strix X570 F Gaming
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600x
Elimde G.Skill Trident Z 3600 MHz CL18 2x8 RAM var ve 32 GB yapmak istiyorum. Bu yüzden G.Skill Trident Z 3600 MHz CL16 2x16 RAM almayı düşünüyorum. RAM'in çipi nedir ve Samsung B-Die çipleri gibi farklı çipler arasında büyük bir performans farkı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmayacaksan performans farkı yok fakat farklı kitleri birlikte kullanacaksan uyum konusunda söz sahibi. Elindeki kitte Hynix jjr veya CJR olması lazım. Alacağın kitte ise Hynix 16 gbit CJR var.

Overclock yapıldığında senaryoya göre büyük farklar oluşabiliyor.

3200 MHz'ye çıkartıcağım alacağım RAM'i çok büyük bir fark oluyor mu Samsung ile arasında. Sence 3500 TL'ye almam mantıklı mı değer mi?

Son düzenleme:
3200 MHz'ye çıkartıcağım alacağım RAM'i çok büyük bir fark oluyor mu Samsung ile arasında. Sence 3500 TL'ye almam mantıklı mı değer mi?

İkinci el alıyorsan büyük ihtimalle Samsung B-Die bulursun o bütçede.

Samsung B-Die bariz olarak daha iyi fakat overclock bilgin yoksa pek bir anlamı yok.

İkinci el alıyorsan büyük ihtimalle Samsung b-die bulursun o bütçede.

Samsung b-die bariz olarak daha iyi fakat overclock bilgin yoksa pek bir anlamı yok.

Dediğim gibi tek yaptığım BIOS'tan 3200 MHz'ye almak farklı bir şey yok eğer çok farkı yok dersen cumartesi birinden almayı düşünüyorum çok bilgim yok bu konularda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı