RAM'lerde voltaj farkı FPS farkı sağlar mı?

Ozan Doğu

Hectopat
Daha fazla  
RAM'lerde voltaj farkı FPS farkı yaratır mı?

1.50 de çalışan RAM'lerimi 1.65 Volta çektiğimde daha akıcı çalıştığını gözlemledim.
Acaba doğru mu yoksa bana mı öyle geldi.

Sana öyle gelmiştir. 1.65V çipe bağlı olarak, bazı çiplerde gündelik kullanım için hiç uygun olmayan voltajlar.

D.O.C.P yada XPM açtığınızda bile DDR4 baz olarak söylüyorum Mhz fark etmeksizin bile üretici 1.35V ile başlar. Ram lere OC cekseniz bile genelde 1.4 1.45V üzerine çıkılmaması tavsiyesi alırsınız. Mhz arttırmadan durduk yere CPU,GPU yada RAM e voltaj vermeniz birimi yada işletim sistemini hızlandırmaz size öyle gelmiştir ve şuan bahsettiğiniz değerler olabildiğince yüksek ki 1.5 verseniz bile 1.65 verebilmeniz için BIOS üzerinden bir kaç güvenlik ayarını kapamanız gerekiyor.

Yani bir şeyleri yanlış yaptığınız kesin.

RAM'lerim 1333 MHz ben hem işlemcime hem de RAM'lere PC yaptım RAM'leri 1333'den 1400e işlemci ise 4 GHz'den 4.2'ye çıkardım ekran kartım olduğu için onboard ekran kartına giden voltajı en düşüğe çektim büyük ihtimal bunu yapmam hiçbir şeyi değiştirmedi zaten ekran kartı olduğu için onboard kendini otomatik olarak kapatıyor işlemci ayarlarından AMD AMP, AMD Turbo Core Technology ayarlarını kapattım işlemcimin Full potansiyeline çalışması için AMD C state Support adlı ayarı açtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…