Ramlerdeki mhz nedir?

Yer
Adana
Arkadaşlar RAM'lerdeki Mhz nedir, ne işe yarar? 1600 Mhz RAM'le 1333 Mhz RAM arasındaki fark nedir? Bu fark hangi koşullarda kendini belli eder?

Performans farkı vardır aralarında, az da olsa. Ancak öncelikle gecikme sürelerine bakılmalı.
Yoksa gecikme süresi yüksek olduktan sonra yüksek MHZ olsa ne olmasa ne ?

Programlarda falan fark ettirebilir. Mesela FX serisi bir işlemci kullanıyorsanız 1866 MHZ bellek tercih etmeniz sadece RAM bellekler açısından değil işlemci açısından da size hız kazandıracaktır.
Yinede 1600 MHZ ile 1333 MHZ arasında kayda değer bir fark yok.

Konuyu açmamın sebebi msi GX70 veya MSI ge70 alacak olmam. GX70 te 1333, GE70 te 1600 Mhz bellek var.

CL değeri 4 olan DD2 RAM'e sahip çok eski bir Laptop kullanmıştım. Nerede ise arkadaşa değişelim PC'leri diyecektim. Youtube da videolar arası geçiş mükemmeldi!
Bence RAM seçiminde ne olursa olsun CL değeri 9'dan yüksek RAM alınmamalı. Zaten Mhz değerini İşlemci türüne göre öneriyoruz.

Tek sıkıntı şu laptopta RAM'in CL değerini yazan hiçbir yer görmedim daha. Mesela N56VZ'mi alırken 1600 Mhz olmasına dikkat ettim. Zaten Intel en fazla onu destekliyor. CL değerine şimdi sen deyince baktım CL11 RAM var. Zaten Mhz değeri arttıkça CL değeri de artıyor. Daha düşük frekansta çalıştırırsam ben bu RAM'leri CL 5'e kadar düşerim ama 760 Mhz olarak da kullanamam ki RAM'i. 1600 Mhz nere 760 Mhz nere.

Masaüstünde zaten önerirken işlemciye göre Mhz değerini seçiyoruz. CL'nin çok yüksek olmamasına dikkat ediyoruz. CL9'dan yukarı tercih etmiyoruz ama laptopta ne olduğu yazmıyor ki bilelim.

Haklısın! Genel itibari ile ben masaüstü için konuştum. Lakin düşük CL değeri OC etkisi yapıyor insanda Bir kere o halini kullandınız mı bırakamıyorsunuz Abi sana önerim dene bir kullan CL değeri düşük. Şunu kastetmiyorum; direk 5'e çekip Mhz de yoksun kal! Teker teker dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…