Yeni toplama bir bilgisayar aldım fakat RAM seviyesi 8 GB ve ekleme yapmak istedim. 8 GB kadar. Fakat karşıma MHz ve CL değerleri çıktı. Oyunlarda vs. ne fark yaratır ve ne işe yarar bu değerler? Eğer düşük Mhz yada CL'si olan bir RAM alırsam bir şey kaybeder miyim?
MHz ne kadar hızlı ise o kadar iyidir fakat CL aksine az oldukça daha iyidir. CL gecikme süresidir. Cas Latency olması lazım. MHz'de ram bellek hızını belirtir
Mhz ne kadar yüksek olursa daha yüksek fps alırsın 2333mhz ile 3000mhz arasında maksimum 10 fps fark olur CL de rakamı küçük olan iyidir bence çokta önemli değildir.
İkinci bir 8 GB eklemek istiyorsanız RAM'inizin arkasındaki kodu burada paylaşın veya internette arayın, büyük ihtimalle bulursunuz.
MHz RAM'in çalışma frekansıdır, CL ise gecikme değeri.
İkinci bir 8 GB eklemek istiyorsanız RAM'inizin arkasındaki kodu burada paylaşın veya internette arayın, büyük ihtimalle bulursunuz.
MHz RAM'in çalışma frekansıdır, CL ise gecikme değeri.
Yeni toplama bir bilgisayar aldım fakat RAM seviyesi 8 GB ve ekleme yapmak istedim. 8 GB kadar. Fakat karşıma MHz ve CL değerleri çıktı. Oyunlarda vs. ne fark yaratır ve ne işe yarar bu değerler? Eğer düşük MHz ya da CL'si olan bir RAM alırsam bir şey kaybeder miyim?