RAM'lere OC yapmak sorun çıkartır mı?

ALPHA_WOLF

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
B450M H
İşlemci
Ryzen 5 4500
Arkadaşlar, elimde 3600 MHz OC destekleyen anakart ve 3600 MHz RAM var ama OC'suz 2900 MHz destekliyor anakartım. OC yapıp 3600 MHz yapsam RAM'ları sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, elimde 3600 MHz OC destekleyen anakart ve 3600 MHz RAM var ama OC'suz 2900 MHz destekliyor anakartım. OC yapıp 3600 MHz yapsam RAM'ları sıkıntı çıkar mı?
DOCP açarsan zaten 3600 MHZ'de çalışır OC yapmana gerek yok. Bilgisayar açılırken UEFI'ye gir ve DOCP profil 1'i seç.

Hocam RAM'leriniz yetiyorsa neden OC yapma gereksinimi duyuyorsunuz? RAM'leriniz yetmiyorsa yaparsınız bence oynayacağınız oyunları bir deneyin, sisteme de gereksiz yük bindirmeyin. Hele ki bu sıcaklarda OC yapılmaması gereken bir işlem bana kalırsa.

Hocam RAM'leriniz yetiyorsa neden OC yapma gereksinimi duyuyorsunuz? RAM'leriniz yetmiyorsa yaparsınız bence oynayacağınız oyunları bir deneyin, sisteme de gereksiz yük bindirmeyin. Hele ki bu sıcaklarda OC yapılmaması gereken bir işlem bana kalırsa.

RAM'lerım ve anakartım aynı MHz de yani 3600 açıldıgında böyle mi başlar?

BIOS'a girince sol orta tarafta D.O.C.p var ona basın profile #1'e basın üstteki sonra kaydedin ayarları olacaktır.

Eyvallahh kurdugumda bakacağım.

RAM'lerım ve anakartım aynı MHz de yani 3600 açıldıgında böyle mi başlar?

Eyvallahh kurdugumda bakacağım.

Ne demek:) Kaydetme tuşunu hatırlamıyorum ama orada yazar herhalde ya da sen biliyorsundur. Bir de sistemi yeni aldıysan şu videoyu izlemeni öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne demek:) Kaydetme tuşunu hatırlamıyorum ama orada yazar herhalde ya da sen biliyorsundur. Bir de sistemi yeni aldıysan şu videoyu izlemeni öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzleyeceğim eyvallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı