RAM'lere overclock yapıldığında işlemci voltaj sınırı yükselir mi?

@Aberforth. O da olur. O iş sende diyorum çünkü nasıl olacak hiç bilmiyorum şu yere olursa, siparişi geçeceğim ama ekran karti yok garantiye gitti. Bayağı kafan rahat yaktın beni
Ben de acemiyim daha 1 hafta önce öğrenmeye başladım ram ocyi fakat alacağın ramleri @BerkayZ87 ve @deadfellow da kullandı ayrı bi konu açarsan onlar da müsait oldukça yardımcı olurlar.

@Aberforth. Teşekkür ederim.

@Aberforth. Ama şöyle bir şey var. 5600G ile XMP açık 4000MHz RAM kullanan arkadaşım var. 5600 desteklemez mi 3800'ü.
Apu işlemcilerin bellek kontrolcüsü çok daha iyi oluyor o yüzden çok daha yüksek mhz değerlerine çıkabiliyorlar. Ryzen 5 5600 ile ortalama 3800 şanslı isen bunun üstündeki değerlere çıkabilirsin.

@Aberforth. Tekrardan teşekkür ederim.
Şanslıysan 4000'e bile çıkabilirsin ama çok zor. APU'ların yüksek IF frekansına çıkabilmelerinin sebebi monolithic yapılmalarından kaynaklanıyor. IOD ve CCD olarak ayrı değil 2 çip hepsi içiçe tümleşik.

@deadfellow Anladım Hocam. Şu yere olacak mı bakayım da, olursa sipariş geçeceğim. Zaten ekran kartını saha bugün yolladım. O ne zamana gelecek o da var.

Bir de amacım CL düşürmek hocam. O kadar izledim. 3600 CL15-16 4000MHz CL19 dan iyi yani.

CL'nin performansa etkisi cok minimal. Forumdakiler CL değeri ile kafayı yemiş zaten. Düşük değeri daha cok performans getiriyor saniyor. Alt zamanlamalari dusurmek CL'den 10 kat daha performansli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…