RAM'lere Voltaj vermeden OC yapmak

Peder Martin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar bende 4+4+2 GB toplam 10 GB RAM var BIOS üzerinde 1333 olan RAM'lerimi 1600 MHz yapabiliyorum bir voltaj ayarı yapmadan normal kullanımda bir ısınma sezmedim. Ama CS:GO Valorant tarzı oyunlarda ısınma sezdim bir problem olur mu yoksa 1333 MHz'de kullanmaya devam edeyim mi? Yoksa 1600 MHz de mi kullanayım bir problem yaratır mı? Cevaplarsanız sevinirim.

RAM'ler zaten sıcak çalışır özellikle üstünde soğutma olmayanlar. Voltaj vermediğiniz sürece sıcaklıkları değişmez.
Öyle kullan ama 2 GB olanı çıkart Dual channel daha çok FPS verir.

Hocam dediğinize katılmıyorum duel channel veya triple channel arasında bir fark gözükmüyor.

Bir problem yaşamam değil mi 1600'den 1333'e çekince biraz CS:GO'da FPS kaybı yaşadığımı düşünüyorum FPS farkı yaratır mı 1333 ile 1600.

Voltaj vermediğiniz sürece ve RAM'ler stabil ise bir sorun olmaz. 1600 MHz de Memtest yapmanızı öneririm. Performansı elbette arttırır ama sistemden sisteme değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…