RAM'leri hangi slota takmalıyım?

Viracoche

Hectopat
Anakart
Asus Maximus Formula VI
İşlemci
İntel İ7 4790-K
Merhaba CPU-Z'den baktığımda 2. slotta ki RAM'im "Single" 4. slottaki RAM'im Dual olarak gösteriyor sebebi nedir? Ek olarak 8 GB CL 9 RAM almayı düşünüyorum PC'yi rahatlatırmı Valorant, Rust, R6 gibi oyunları oynuyorum Rust'da girişi çok uzun sürüyor bu kısalır mı?

Dosya Ekleri

• RAM1.PNG
    RAM1.PNG
    20,1 KB · Görüntüleme: 43
  • ram2.PNG
    ram2.PNG
    19,2 KB · Görüntüleme: 43
Merhaba CPU-Z'den baktığımda 2. slotta ki RAM'im "Single" 4. slottaki RAM'im Dual olarak gösteriyor sebebi nedir?

Bellekleriniz çift kanal çalışıyor. Kötü bir şey değildir merak etmeyin aksine bir nebze olsa da performansı arttırır.

8 GB CL 9 RAM almayı düşünüyorum PC'yi rahatlatırmı Valorant, Rust, R6 gibi oyunları oynuyorum Rust'da girişi çok uzun sürüyor bu kısalır mı?

Aynı belleklerden 2 tane daha al toplam 16 GB olsun 4+4+8 uyumlu çalışmayabilir hatta çalışmaz.

Rust'da girişi çok uzun sürüyor bu kısalır mı?

Hocam onun içinde HDD'den SSD'ye geçmeniz lazım. RAM PC'yi birazda olsa rahatlatır fakat oyunların dosyaların açılış hızlarında bir değişiklik olmaz.

Bellekleriniz çift kanal çalışıyor. Kötü bir şey değildir merak etmeyin aksine bir nebze olsa da performansı arttırır.

Aynı belleklerden 2 tane daha al toplam 16 GB olsun 4+4+8 uyumlu çalışmayabilir hatta çalışmaz.

Tamamda 2x4 almak aşırı mantıksız olur ki onun yerine satıp 2x8 alayım daha worth ancak şu an maddi durumum olmadığı için 1 tane 8'lik alacağım ve çoğu kişi 3. bir slot çalışır dedi.

Hocam onun içinde HDD'den SSD'ye geçmeniz lazım. RAM PC'yi rahatlatır fakat oyunların dosyaların açılış hızlarında bir değişiklik olmaz.

SSD de zaten oyun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı