RAM'leri overclock edince bilgisayar açılmıyor

Flakel

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,

RAM'lerimi 1. ve 3. slota takıp bilgisayarı açtıgım zaman bilgisayar kendini 3 kere resetleyip American yazısı cıkıyor. BIOS'a girip RAM'lerin XMP'sini yani overclock kapamazsam bilgisayar açılmıyor. Fakat BIOS ayarlarını sıfarlayıp overclock kaldırırsam bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.

Fakat RAM'leri 2. ve 4. slota takarsam bilgisayar overclocklu da olsa açılıyor.

Sizce anakart mı bozuk yoksa RAM'ler mi?

Başka RAM ile deneme şansım yok maalesef. Fakat benim tahminimce RAM bozuk olsaydı 2. ve 4. slotlarda da çalışmazdı. Yani sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Yeni anakart mı almalıyım yoksa RAM mi?

Normal olarak 2 ve 4'e takman lazım zaten.
Evet herkes öyle diyor ama bilgisayarım bazen anlık 1 saniye donuyor video izlerken ya da oyun oynarken. Neyden kaynaklandığını çözmek için ramlerin yerini değiştireyim dedim ve böyle olduğunu görünce Anakartın RAM yuvalarının bozuk olduğunu düşünmüştüm.

Bozuk olsa da 4 tane RAM kullanmadığınız sürece sorun olmaz zaten.

Bu arada sisteminiz nedir ve nasıl bir Overclock yaptınız?
Sadece ramlerin xmp'sini açtım başka bir overclock yapmadım onuda bios kendisi ayarlıyor zaten manuel olarak biri işlem yapmadım.

sistemim
asus b450m plus gaming II
rtx 3060
cl 15 3000 mhz ram
msi 750w gold psu
samsung evo ssd

Sadece ramlerin xmp'sini açtım başka bir overclock yapmadım onuda bios kendisi ayarlıyor zaten manuel olarak biri işlem yapmadım.

sistemim
asus b450m plus gaming II
rtx 3060
cl 15 3000 mhz ram
msi 750w gold psu
samsung evo ssd
2-4'e takıp kullanmaya devam edebilirsiniz, sorun çıkarsa yüksek ihtimal anakart kaynaklıdır.

2-4'e takıp kullanmaya devam edebilirsiniz, sorun çıkarsa yüksek ihtimal anakart kaynaklıdır.
Yani günde bir ya da 2 günde bir olan 1 saniyelik donma büyük problem değil fakat 15 bin verip aldığım yepyeni bilgisayarda böyle bir sorun olması cidden sinir bozucu.. 5 yıllık bir pc olsa anlayacağımda. Yeni PC olunca koyuyor biraz insana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…