Ramlerinin part numarasından baktım zaten.2019 da Samsung B-Die ramler çokca övülüyordu.2023 için nasıldır bilemem.Ama iyi silikon yapıda.Bence çok düşünmene gerek yok o RAM'in potansiyeli belli.Zaten yüksek hız aşırtma yaparsan stabiliteyi de geçtim CL değerlerinde değişebilir.İyi ayarları bulmak zor.
DDR4'ün en iyi çipi Samsung B-Die ama bin de önemli. LPX gibi serilerde C-Die'dan kötü binler bile çıkabiliyor. Tam okuyamadığı için kesin değil, benim RAM'lerimi de JJR olmasına rağmen DJR okumuştu.
3600-14 mümkün tabii ki ama XMP ya da EXPO ayarlarını bulabilmek uğraştırıyor. Çoğu zaman tek tek değerleri girip stress testine sokuyorlar. Tam bir eziyet.
3600-14 mümkün tabii ki ama XMP'ya da EXPO ayarlarını bulabilmek uğraştırıyor. Çoğu zaman zaman tek tek değerleri girip stress testine sokuyorlar. Tam bir eziyet.
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
www.technopat.net
1usmus_v3.cfg seçin. 1.40V girebilirsiniz ama sadece frekans ve tCL ayarını değiştirin, diğerleri auto kalsın.