RAM'lerin modellerinin farklı olması sorun olur mu?

Beratovici

Centipat
Daha fazla  
İyi günler. XPG marka 2 tane 8'er GB'lık RAM'lerim var. Oyunlarda böyle kasıyormuş gibi oluyor acaba RAM'lerle mi alakalı? Eğer onlarla alakalıysa bir tane daha RAM alacağım. Yoksa sistemimin PSU mu yetmiyor? Ya da sistemde darboğaz mı var?

• i7 10700K.
  • ASUS RX570 Expedition OC 4 GB GDDR5 256bit.
  • 8 GB XPG DDR4 3000MHz AX4U300038G16A-SR10 red.
  • 8 GB XPG DDR4 3000MHz AX4U300038G16A-SR30 Adata.
  • Gamepower mythrıl RGB kasa 500W.
  • MSI B460 Torpedo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemde darboğaz yapmaz. İşlemci güçlü. Farklı RAM'ler sıkıntı yapabilir. Kit RAM kullanmak her zaman dahi olur.

Darboğaz söz konusu olamaz tabii aşırı düşük sistem gereksinimleri isteyen oyunlar için geçerli değil.
PSU ile bir alakası yok performansla ilgisi yoktur fakat o PSU'yu değiştirmeni öneririm C4 oluyor kısaca dandik PSU'lar.
RAM modelleri farklı olsa da aynı frekans ve CL değeri olduğu sürece genelde sorun olmaz.
Sistem muhtemelen otomatik ayarlamıştır RAM'leri.
Hangi oyunda bu arada?

Darboğaz söz konusu olamaz tabii aşırı düşük sistem gereksinimleri isteyen oyunlar için geçerli değil.
PSU ile bir alakası yok performansla ilgisi yoktur fakat o PSU'yu değiştirmeni öneririm C4 oluyor kısaca dandik PSU'lar.
RAM modelleri farklı olsa da aynı frekans ve CL değeri olduğu sürece genelde sorun olmaz.
Sistem muhtemelen otomatik ayarlamıştır RAM'leri.
Hangi oyunda bu arada?

Mesela Warzone'da oluyor. Ama Warzone'da oyunu pencereli yaptığımda kasma azalıyor ama yine de kasmaya devam ediyor. Dortnite oynarken 5 dakikada bir kasıyor ve geçiyor. Bir de Rocket League oynuyorum. Rl'de 1 saat falan oynadıktan sonra kasmaya başlıyor. Bazen bildiğin oyun donmaya falan başlıyor.

Bir de şöyle bir sıkıntım var. Oyunlarda mesela en fazla ETS 2'de oluyor oyunu oynuyorum bir anda oyun donuyor ve bilgisayarda Görev Yöneticisi'nden zor kapıyorum oyunu.

Mesela Warzone'da oluyor. Ama Warzone'da oyunu pencereli yaptığımda kasma azalıyor ama yine de kasmaya devam ediyor. Dortnite oynarken 5 dakikada bir kasıyor ve geçiyor. Bir de Rocket League oynuyorum. Rl'de 1 saat falan oynadıktan sonra kasmaya başlıyor. Bazen bildiğin oyun donmaya falan başlıyor.

Bir de şöyle bir sıkıntım var. Oyunlarda mesela en fazla ETS 2'de oluyor oyunu oynuyorum bir anda oyun donuyor ve bilgisayarda Görev Yöneticisi'nden zor kapıyorum oyunu.
Sıcaklık değerleri nasıl?

İşlemcide boşta şu an 43 yük altındayken 70'lerde geziyor 80 hiç geçtiğini görmedim şu aralar. Geçenlerde 98 dereceyi görüyordu yük altındayken termal macun değiştim düzeldi.
Onun dışında.
Ekran kartı Max 54 yük altında oda 70'lerde geziyor.
SSD şu an Max boşta 40 derece.

Depolama biriminizin sağlık seviyesini kontrol edin ve bileşenlerin sıcaklık değerlerini gözden geçirin derim.

Sağlık seviyesine nereden bakılıyor onu bilmiyorum.

Acaba şey olabilir mi ekran karını alalı 3 yıl oldu ve hiç termal macun değişmedi.
Bu arada sıcaklık değerlerine hardware monitör Pro'dan bakıyorum.

Sistemin kurulu olduğu SSD 40 derece. HDD ise 35 derece. HD Tune Benchmark'ta. Sıkıntısız gözüküyor ama hard disk Sentinel Pro'da SSD'im %20 health gözüküyor. Altta da şöyle yazıyor.

There are 19 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
Based on the number of remapping operations, the health of the disk was decreased in different steps.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All New problems found will be logged there.
The TRIM feature of the SSD is supported and enabled for optimal performance.

It is recommended to Backup immediately to prevent data loss.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı