Aldığım Rampage DLK5115 model klavye ile gelen yukarıdakirmızı 8 adet tuş var. Tırt olan Driver'ını yükledim ancak bu tuşları sadece klavyedeki başka bir harfe atayabiliyoruz. Klavyedeki başka bir harf yerine geçmesi yerine bu tuşların kendine özel bir tuş "designation"'ı olmasını isterim.
Mesela; G1 tuşunu ü veya ğ'ye atayıp kullanmak istemiyorum, faremde yanda tonla tuş var onları elle uzanmaya uzak olan tuşlara atadım zaten. Klavyeden bağımsız işlevi olsun isterim, mesela CTRL+C olsun veya bu tuşlara özgü makro atayabileyim. Sürücüyle beraber gelen vasat program da izin vermiyor. Tuş atamak için indirdiğim programlar da bu tuşları F1 F2 olarak gördüğünden onlara makro atarsam klavyedeki bu tuşlar iptal oluyor.
Velhasıl kelam bu 8 ekstra tuşun "ekstra tuş" olmasını istiyorum. Başka harflerin yerine geçmesini istemiyorum. Bu konuda bilgili olanlara ve yardım eli uzatanlara şimdiden teşekkürler
Yüklemiştim, bu tuşları driver'da hangi tuşu atadıysam o tuşu bastığımı zannediyor program. G1'e basıyorum F1 anlıyor. F1'e basıyorum, zaten F1. İkisini de aynı tuş zannediyor.
moderatör kardeş sen başlığa "rampage" koyduğun anda millet konuya girmiyor. burada sıkıntı klavyede değil.
Ekstra tuş takımı olan bütün klavyelerde bu işlemin bir şekilde yapılabilirliği olması lazım. Benim sıkıntım klavyeyle değil. Kim başlığı düzenliyorsa bu şekilde değiştirsin. yazmadığım şeyleri eklemişsin.