Rampage Helios C2 sıvı soğutucu RGB yanmıyor

Kersas

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar,

Geçen gün Vatan Bilgisayar'dan Rampage Helios C2 240mm sıvı soğutma aldım. Montajını gerçekleştirdik ve evde çalıştırdığımda resimde işaretlediğim yerdeki RGB ışıkları yanmıyor hiçbir şekilde. Ancak ben Last of Us oyununa girdiğimda klavye ve farem otomatik turuncu renge sabitler kendini, işaretlediğim yer hafif turuncumsu oldu tamamen yanmadı ama yanacak gibi oldu. Bu donanımsal mı yoksa yazılımsal bir sorun mu? Yazılımsal olduğunu düşünüyorum, bunu nasıl çözebilirim? Ayrıca sıvı soğutucu çalışıyor. İşlemcim buz gibi, ondan yana bir problemim yok.

Dosya Ekleri

• helios 2.PNG
    helios 2.PNG
    94,8 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Pompayı PUMP_FAN, fanları ise CPU_FAN a taktınız mı? Eğer anakartıniz uyumsuz ise Pompayı CPU_FAN, fanları ise Kontrolcüye takabilirsiniz. RGB Kabloları ise direkt kontrolcü üzerindeko RGB kısımlarına takmanız gerekir. Her şeyi doğru yaptığınıza emin misiniz?

Pompayı PUMP_FAN, fanları ise CPU_FAN a taktınız mı? Eğer anakartıniz uyumsuz ise Pompayı CPU_FAN, fanları ise Kontrolcüye takabilirsiniz. RGB Kabloları ise direkt kontrolcü üzerindeko RGB kısımlarına takmanız gerekir. Her şeyi doğru yaptığınıza emin misiniz?
Montajını bi arkadaşım yaptı. Ancak 2 adet kasanın montajını yaptı diğer kasada problem yokken benimkinde biraz değişik anakartım diğerine göre farklı ama. Pompadan gelen bir kablo cpu_fan'a takılı diğer kabloyu göremedim pek anladığım bir şey değil

Montajını bi arkadaşım yaptı. Ancak 2 adet kasanın montajını yaptı diğer kasada problem yokken benimkinde biraz değişik anakartım diğerine göre farklı ama. Pompadan gelen bir kablo cpu_fan'a takılı diğer kabloyu göremedim pek anladığım bir şey değil
Eğer anakartında PUMP_FAN soketi var ise Pompadan gelen kablo oraya bağlanmalı eğer ki yok ise CPU_FAN' a bağlanmalı. Sıvı soğutucunun normal fanları ise birinci durumda CPU_FAN'a bağlanmalı ikinci durumda ise kasanın arkasında bulunacak bir kontrolcüye veya yok ise CHA_FAN / SYS_FAN kısımlarına bağlanmalı. Sıvı soğutucu üzerinde RGB ler için ayrı kablolar bulunmakta ise bunlar da Kontrolcüde bulunan RGB kısımlarına bağlanmak durumunda. Eğer anakartınız desteklemiyorsa RGB leri etkinleştiremezsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı