Rampage KB-R92 ışıkları yanmıyor

Duke Of Erisia

Yoctopat
Daha fazla  
Küçük kardeşim birkaç tuşa bastı ve klavyem olan Rampage KB-R92 thunder red Switch klavyemin rbgleri söndü. Ana NumLock veya scroll locka basınca onlar yanıyor.

Bu klavyelerin RGB açma ve kapatmaya yarayan tuşları var. Genellikle FN+ üzerinde renkleri belli etmek için olan güneş simgeli tuşlar oluyor. Bu işlevler ana tuş isminin altında simge olarak oluyor. Mesela benim elimdeki Rampage K2 klavyesinde FN+Prt Sc basınca ışıklar açılıyor ve tekrar basarsam kapanıyor. FN+Scroll Lock ile de renkleri değiştiriyorsun.

Bu kısayollar açmıyorsa sorun yaşamış olabilir. Kendi deneyimimi aşağı bırakıyorum.

Fason üretim ve ucuz ürünlerin genel sorunlarından biri. Bu ürünlerde genel olarak dengesiz bir güç çekme sorunu oluyor. Yer yer cihaza bağlanan bir USB veya sistemde güç çeken bir uygulama çalışınca kendi kendine çalışmayı durduruyor. Çıkarıp geri takmak veya güç tüketen uygulamayı sonlandırmak gerekiyor.

Elimde bağlantıdaki ürün var. Klavye ihtiyacım önemli olmadığından denemek amaçlı aldım. Yukarıda bahsettiğim bağlantı sorunlarını çok kez yaşadım. Bu sorunlar genellikle RGB açıkken oluyordu. Ayrıca sende RGB gitmiş benim Num Lock bildirim ışığı bozuldu.

Yani yapabileceğin ya fason üretim olmayan daha kaliteli bir ürün alacaksınız. Veya bu Fason üretimlerde sorunsuz bazı markalar var. Genellikle Çinlilerin kendi markaları oluyor.

Türk fason üreten firmaların kendilerini kaliteli bir yere çekme düşüncesi yok. Dışarıda tanesini 2-3 € ürettikleri ürünü 300-600 ₺ civarına satma derdindeler. Yani döviz ile yükselen kaliteli ürünlerden 1-2 tık ucuza satıp fazla kâr ediyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı