Ürünü nereden aldınız? Ben hepsiburada dan aldım sonuç bekliyorum. Şunu fark ettim telefona bağlanınca whatsapp görüşüsmesinde arkada müzik çalınca gitmiyor. Acaba Windows ile alakalı bir durum mu?Ürünü aldığım satıcı iadeyi reddetmiş. Sövmeyip sabaha bırakmayı tercih ettim ne yazık ki. Ürün bariz şekilde kulaklığa gelen sesleri direkt olarak mic kanalına veriyor. Bakın arkadaşlarım, yankıdan bahsetmiyorum. Yani problem kulaklıktan çıkan sesin mikrofona yansıması değil.
Mikrofon sökük olsa bile, kulaklığı söküp, sadece 7.1 usb ses kartını takınca bile aynı sorun devam ediyor. Ayrıca, combo jak'ı ikili jaka çeviren adaptörden bağlantı yapınca da aynısını yapıyor. Kısacası, donanımsal olarak kulaklığa gelen sesi, sinyal olarak mikrofon kanalına veriyor. Bence, içeride lehimleri falan karıştırmışlar
İşin garibi, bu kulaklığı satın alan 2 arkadaşımda bu problem yok. Ancak benim satın aldığım iki satıcıdan da ürünlerde bu sorun var. İade sürecinde taksitlendirmeyi iptal ettim iade alacağım için. Adamlara 1 ayda gitti kargo, para da ödendiiii, ürün de elde kaldı. Şimdi teknik servise göndereceğim, uğraş uğraşabildiğin kadar.
Evet mikrofonu gerçekten çok güzel ama bu kulaklıkla oyun oynarken bir yandan da discord'dan konuşmayı düşünmemelisiniz. Zira dediğim gibi ses %50'nin üstündeyken, gelen sesi direkt stereo mix kalitesinde, muazzam şekilde mikrofon kanalına yansıtıyor. Bu kulaklıkla yayın da yapamazsınız. Zira arkaplanda dinlediğiniz müzik aynı zamanda mikrofondan gideceği için, seste muazzam bir yankılanma göreceksiniz.
Pişmanlıktan ibaret.
windowsun kendi ses kaydedicisi var onu aç mesela başlat youtubedan aç bi tane müzik bakalım ses kaydediyormu neden olabilir ki acabaBende öyle bir sorun yok arkadaşlar. Gerçekten denedim yok yani. Windows 10 64 Bit profesyonel en güncel sürüm kullanıyorum.
windowsun kendi ses kaydedicisi var onu aç mesela başlat youtubedan aç bi tane müzik bakalım ses kaydediyormu neden olabilir ki acaba
Ses kaydediyor ama yok denecek kadar az öyle rahatsız edici düzeyde değil. Kulaklığın yanından sızan sesler gidiyor diye tahmin ediyorum son sesde o kadar olur bence.
Aslında CS oynarken bas konuş kullanıyoruz tek sorun sanırım Discord onu da bas konuş yapsak sorun düzelir diye tahmin ediyorum. Kulaklık cidden çok hoş mikrofon kalitesi ve sesleri efsane. İade etmekte kararsızım. Mikrofon ya da kulaklık için ekstra kullandığınız bir ayar var mı acaba önerebileceğiniz?
Bende bekliyorum 2 iş günü içende yanıt vermeleri gerekiyor. Dolar düşük olsa Hyprex Could 2 almıştım çoktan.Dediğim gibi ben bu üründen iki farklı satıcıdan aldım. Birisi N11'de idi. Sorunu fark ettiğimde koşulsuz şartsız iade aldılar ve süreç çok hızlı işledi. Ayrıca bu durumu Segment Bilgisayar'ın destek kanalından kendileriyle paylaştım yani durumdan haberleri de var. Bizzat kendileri "iade edin" dedi.
İkinci satın aldığım ise (benim arkadaşımın aldığı ve sorun yaşamadığı) Trendyol'dan idi. Tekno4Market isimli firmanın sattığı bir link. Bu ürün geldi ve geldiği gün tekrar kargoya gönderdim. Zat-ı şahaneler Sürat Kargo ile çalıştıkları için. 15'ind yola çıkan kargom, ayın 24'ünde kendilerine ulaştı ve sokağa çıkma yasağı, pandemi süreci derken, dün yani Mayıs'ın 3'ünde iademin reddedildiği bilgisini aldım. Trendyol'un müthiş müşteri hizmet botu ile 30 dakikalık bir cebelleşmeden sonra, müşteri hizmetleri yetkilisinden "üründe arıza olmadığı tespit edilmiş, bu sebeple iade reddedilmiş" cevabı aldım.
Konuyu Segment ile görüştüm, kendilerine ürünü UPS ile ücretsiz şekilde göndereceğim ve sorunun ne olduğuna dair bir metin yazıp çıktısını da kargoya iliştireceğim. Kendileri testleri yapacak, duruma göre ya cihazı onaracaklar, ya da sorunun ne olduğuna dair bana bilgi verip çözüm kavuşturacaklar, ya da "iade edilebilir raporu" alacağım ve ne yazık ki tekrar Tekno4Market ile muhattap olarak iade sürecini bekleyeceğim.
Umarım Segment ile işimi halledebilirim, zira Trendyol'un "kolay iade" mevzusu baya bir traş çıktı benim adıma.
Tekrar söylüyorum, üründeki sorun sesin dışarı çıkıp, mikrofondan geri gelmesi değil. Bariz bir şekilde donanımsal olarak gelen sesi direkt olarak mikrofon sinyaline vermesi. Yani bir yansıtma değil, bildiğiniz yayınlama yapıyor. Alacak kişilerin, ya da bu sorunu yaşayan kişilerin kafasında kuşku kalmasın bence. Direkt olarak iadeye gitsin. Neden mi?
Ürün fiyatı 270 küsur lira. Öyle ucuz bir meblağ da değil evet verdiği performans, mikrofonun kalitesi çok iyi ve kesinlikle çok rahat bir kulaklık ama 270 lira verdiğim bir ürün mikrofonu sökükken bile sesi aynen mikrofon kanalına yansıtıyorsa, kusura bakmayın da bu ürünü mikrofon sesini kısarak kullanmak benim içimi acıtıyor. Bunu da kimseye tavsiye etmiyorum.