Rampage R36 Drop ses yankı yapıyor

Para iadesi yerine, sağlam ürün istemek benim için daha mantıklı. Bu ürünü 220 liraya almıştım, şu an elimde üstüne koyup daha iyisini alabileceğim bi para yok. Hem de kulaklıktan memnunum.

Para iadesi yerine, sağlam ürün istemek benim için daha mantıklı. Bu ürünü 220 liraya almıştım, şu an elimde üstüne koyup daha iyisini alabileceğim bi para yok. Hem de kulaklıktan memnunum.

Doğru söylüyorsunuz, ben de ürüne müdahale edilebilir ve bu sorun giderilebilseydi tamir edilip bana geri gönderilmesini dahi göze almıştım. Ama gelin görün ki gönderdiğimin ertesi günü Segment tarafından "Ürünsüz İade Edilebilir Formu" tarafıma ulaştırıldı, gerekçede de "herhangi bir şekilde onarım gerçekleştirilemeyeceği" yazıyor. Yani Segment ürünün tamirinden ziyade direkt iadesine yöneldi. Keza başka ürün gönderse, onda da olmayacağı malum değildi benim de işime gelmedi değil bu sebeple.

Rampage R36 drop 329 TL, Plus modeli ise 379 TL ve okuduklarımdan anladığım kadarıyla Plus modelini almak daha mantıklı fakat bu fiyat bandında bu kulaklıktan (mikrofon testini görünce bayağı bir şaşırdım sesi çok iyi veriyor) daha iyi bir kulaklık var mı?

Ben de aynı problemi usb girişinden yaşadım, kulaklığı jak girişinden taktım, rampage sürücüsünü değil realtek HD audio sürücüsünü kullandım ve ne bir yankı ne bir cızırtı var. Ve evet aktif discord kullanıyorum yankı sorunum da vardı.

Valla ben 14 Nisan'dan beri ürünün iadesiyle uğraşıyorum. Tavsiyem iyi satıcılardan, direkt Segment'in bayiilerinden satın almanız. Bayiilerin sattığı ufak satıcılar iade konusunda her daim problem yaratıyor. Neyse ki Segment Bilgisayar anlayışlı, ürünle ilgili sorun yaşadım ama, distrübitörü hızlı ve efektif şekilde yardımcı oluyor. Pazartesi ücret iademi alacağım sanırım.

Dostlar bende mi sorun var emin değilim ancak, jak girişiyle bağladığım zaman mikrofon aktif olmuyor. USB ile bağladığım zaman da kulaklıktan cızırtı geliyor. Eyvallah padleri yumuşak, ses kalitesi güzel seviyede ama birkaç tane kötü yanı her şeyi mahvediyor. Bu arada jak girişi sorunu ile alakalı bir tavsiyesi olan varsa, anlatırsa çok memnun kalırım. Kulaklık daha dün geldi, iade etmeli miyim diye düşünmüyor değilim açıkçası.

Arkadaşlar aynı kulaklığı yaklaşık 1 ay önce satın aldım. Ses kalitesi olsun, tasarımı olsun çok güzel bir kulaklık. Fakat sizin yaşadığınız sorunu ben de yaşadım normal olarak. İlk başta yazılımsal bir sıkıntı var diye düşünüyordum. Ama sorunumu yazılımsal olarak çözemedim. Kulaklıkla bilgisayarda normal takılırken mikrofonu çıkarıyorum. O gün müzik dinlerken Discord'a girip baktığımda karşıya hala ses iletilliyordu. Yani kulaklığın kendi hoparlörü hem ses verirken, verdiği sesi de karşıya iletiyordu. Hatanın donanımsal olduğunu farkedince, kulaklığın mikrofonunu harici olarak bilgisayarın kendi jak girişi ile kullanmak geldi aklıma. Ama bu tarz mikrofonlarda şöyle bir sıkıntı var, mikrofon devresi kulaklığın içerisindeki anakart a tümleşik olduğundan, mikrofonun kendi üzerinde hiçbir şey yok, sadece iki kablo bağlı. Bu mikrofonu bilgisayar jak ı ile kulaklıktan bağımsız çalıştırmak için, telefonumla kullandığım daha önceden hoparlörü bozulmuş JBL T210 marka kulaklığımın mikrofon devresini söktüm. Bu devrenin çıkışına bir jak, girişine de bir şak girişi takıp kulaklığın kendi mikrofonunu, devre sayesinde bilgisayara bağlayıp ses iletimi sağlayabildim. Bundan sonraki adımlar ayarlamalar, kulaklığın Driverinden mikrofonu devredışı bırakıp mikrofon girişinizi jak ı varsayılan olarak atamanız gerekli.

Ben problemimi en ucuz yöntemle bu şekilde çözdüm, inanın kulaklığı 1 aydır efektif kullanamıyordum. Karşıya ses gitmesin diye, ikinci bir kulak içi kulaklık kullanıyordum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Eğer konuyla alakalı bilgi almak isteyen, nasıl yaparım kardeş bunu diyen olursa bana ulaşabilir seve seve yardımcı olurum.

Sürç-i lisan ettiysek affola...

Dosya Ekleri

• asda.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 100
İntel'den AMD anakarta geçiş yaptıktan sonra bu yankı problemini yaşamaya başladım.
Öncesinde hiç bir şekilde yankı yoktu, mikrofon muazzam ötesiydi, ancak geçiş yaptıktan sonra başladı bu olay. Acaba kulaklıkla ilgili değil de anakarttan dolayımıdır?
Yankı problemini yaşayan arkadaşlar hangi anakartı kullanıyorlar bi yazabilirler mi?
Aynı kulaklığı İntel(H310M Pro) anakartta kullanırken perfonmansı çok iyiydi, ne yankı vardı ne bir şey... AMD'ye(B450M S2H) geçiş yaptıktan sonra başladı bu problem. Aynı kulaklıktan arkadaşım da satın aldı ve onda da yankı yapıyor, onunda sistemi AMD. Acaba sadece AMD anakartlar da mı oluyor bir tek?

Bende spariş etmiştim bugün geldi.Sorun ilk geldiğinde vardı herkesin dediği gibi.Ama sorunu çözdüm.
Çözüm:
1.Rampage in uygulamasından mic boostu kapatın.
2.Mik seviyesi %80
3.Ses denetim masasından bişi yapmadım.Geliştirmeler bölümü yok bende.Ama gerek te yok.
4.Discordun ses ayarlarından bütün gürültü önleme vs. gibi seçenekleri açın.
Ben bunları yaptım sorun %100 çözüldü
İşe yararsa geri dönüş yapabilrisiniz.
NOT!!Ses denetim masasından geliştirmeler bölümündeki filtreleri uygulayabilirsiniz.Ben uygulamadan oldu ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…