Rampage V995 vs G29

Eser Aşkın

Hectopat
Yer
Turkey, Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar normalde G29 istiyorum uzunca bir zamandır fakat fiyatı nedeniyle anlamıyorduk şu an Trendyol'da G29 19bin TL. Geçen bir reklam görmüş bizimkiler Rampage V995 dnr da indirime girmiş 12.500TL ve vade farksız 7 ay taksit var çok cazip gelmiş G29 eninde sonunda alacağız elbet ama arada fena fiyat farkı var ve taksit sebebiyle de çok daha cazip ve anında alabiliriz gibi bir teklifte bulundular.

Diğer konulara baktım pişman olursun alınmaz karşılaştırılamaz falan diye yorumlar vardı cidden o kadar fark var mı? BeamNG Assetto oynuyorum bu oyunlarda desteklese ve yeteri bir performans gösterse yeter arada gerçekten çok fark varsa G29 bekleyebilirim ama eğer yoksa bunu da alabiliriz kararsız kaldım yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar normalde G29 istiyorum uzunca bir zamandır fakat fiyatı nedeniyle anlamıyorduk şu an Trendyol'da G29 19bin TL. Geçen bir reklam görmüş bizimkiler Rampage V995 dnr da indirime girmiş 12.500TL ve vade farksız 7 ay taksit var çok cazip gelmiş G29 eninde sonunda alacağız elbet ama arada fena fiyat farkı var ve taksit sebebiyle de çok daha cazip ve anında alabiliriz gibi bir teklifte bulundular.

Diğer konulara baktım pişman olursun alınmaz karşılaştırılamaz falan diye yorumlar vardı cidden o kadar fark var mı? BeamNG assetto oynuyorum bu oyunlarda desteklese ve yeteri bir performans gösterse yeter arada gerçekten çok fark varsa G29 bekleyebilirim ama eğer yoksa bunu da alabiliriz kararsız kaldım yardımcı olur musunuz?

Pxn V10 Pro alın G29 veya V995"e yaklaşmayın 15 yıllık direksiyon seti G29 pxn V10 Pro gibi Direct Drive bir set varken alınabilecek modeller değiller PXN V10 Pro Direksiyon Seti

@AdvocateD

Diğer konulara baktım pişman olursun alınmaz karşılaştırılamaz falan diye yorumlar vardı cidden o kadar fark var mı? BeamNG Assetto oynuyorum bu oyunlarda desteklese ve yeteri bir performans gösterse yeter arada gerçekten çok fark varsa G29 bekleyebilirim ama eğer yoksa bunu da alabiliriz kararsız kaldım yardımcı olur musunuz?
V10 Pro alın. G29 da Rampage de alınmaz.

Rampage gibi bir markanın hiçbir ürününe yaklaşmanızı önermem,zaten normalde daha ucuz olan ürünü indirimle 12.000tl olarak göstermişler. Ayrıca G29 çok oynak bir piyasaya sahip; ara sıra 13.000 TL’ye bile bulabilirsiniz, bu yüzden direkt gidip almanızı tavsiye etmem. Rampage’i bir kenara bırakırsak, bence ikisini de boş verip PXN V10 Pro almanız daha iyi olur. En azından Direct Drive’lı bir direksiyon seti ve daha iyi bir hissiyat sunuyor.

Rampage gibi bir markanın hiçbir ürününe yaklaşmanızı önermem. Ayrıca G29 çok oynak bir piyasaya sahip; ara sıra 13.000 TL’ye bile bulabilirsiniz, bu yüzden direkt gidip almanızı tavsiye etmem. Rampage’i bir kenara bırakırsak, bence ikisini de boş verip PXN V10 Pro almanız daha iyi olur. En azından Direct Drive’lı bir direksiyon seti ve daha iyi bir hissiyat sunuyor.
Direct drive nedir bilgim yok da , ayrıca benim de aklıma en başta ikinci el g29 yatmıştı 10bine temiz bulabiliyorum hem satarken de maks 1k zarar ederim diye düşünmüştüm. Belki de ikinci el alıp sonrasında yetersiz gelirse yeni bir direksiyon seti almak mantıklı olabilir

Forumda V10 Pro öneren birileri var gözlerim yaşardı 😢

Direct Drive nedir bilgim yok da, ayrıca benim de aklıma en başta ikinci el G29 yatmıştı 10bine temiz bulabiliyorum hem satarken de maksimum 1K zarar ederim diye düşünmüştüm. Belki de ikinci el alıp sonrasında yetersiz gelirse yeni bir direksiyon seti almak mantıklı olabilir.

Hocam Direct Drive anlatılmaz yaşanır bir şey. Kullanmadan anlayamazsınız ama şunun garantisini veriyorum G29 alınca 2 ay sonra sıkılıp satacaksınız fakat Direct Drive bir set alınca ömür boyu hiç sıkılmadan kullanabilirsiniz hissiyat açısından çok üstün, G29 gibi takur tukur sesler çıkarmıyor, çok daha uzun ömürlü gibi çok fazla özelliği var.

Direct drive nedir bilgim yok da , ayrıca benim de aklıma en başta ikinci el g29 yatmıştı 10bine temiz bulabiliyorum hem satarken de maks 1k zarar ederim diye düşünmüştüm. Belki de ikinci el alıp sonrasında yetersiz gelirse yeni bir direksiyon seti almak mantıklı olabilir
Direct Drive, direksiyon setlerinde hissiyat ve tepkiyi en gerçekçi şekilde veren bir teknoloji. Normal direksiyonlarda motor ve kayış gibi ara mekanizmalar bulunur; bu da tekerleğin yol tepkilerini, sertliği ve titremeyi tam olarak aktaramamasına sebep olur. Direct Drive’da ise direksiyon tekerleği, motor miline doğrudan bağlıdır, yani yol ve araç davranışları direk olarak direksiyona iletilir. Bu sayede virajlarda, frenlerde ve yol tutuş değişikliklerinde çok daha gerçekçi bir his elde edilir. Hem sertliği hem de titreşimi çok daha net hissedersiniz, sanki gerçek bir aracı kullanıyormuş gibi.

Örnek vermek gerekir ise

Diyelim ki F1 23 oyununu oynuyorsun. Normal bir direksiyon setinde (örneğin G29), virajlara girdiğinde yol tepkisini hissediyorsun ama bu his biraz “yumuşak” ve gecikmeli oluyor. Yani virajda tekerlek asfaltla kayıyor gibi olsa bile, direksiyon bunu tam olarak hissettirmiyor; bazı titreşimler kayboluyor, sertlik sabit kalıyor.

Ama Direct Drive’lı bir sette (mesela PXN V10 Pro) durum tamamen farklı. Virajı aldığında direksiyon sana tekerleğin asfaltla nasıl sürtündüğünü, lastiklerin kayma sınırını ve yol bozukluklarını birebir hissettiriyor. Fren yaptığında tekerlek direncini anında hissediyorsun; motor, direksiyon miline direkt bağlı olduğu için hiçbir gecikme yok. Kısaca, her küçük yol detayı ve araç tepkisi, sanki gerçek bir aracı sürüyormuşsun gibi direksiyona yansıyor.

Bu yüzden yarış oyunlarında Direct Drive setler hem daha gerçekçi hem de kontrolü çok daha hassas hâle getiriyor.

Metni direkt chatten aldım genel özet geçmek gerekirse senin alacağın g29 ve v995 gibi direksiyon setleri dişli kullanıyor ve dişli kullandıkları için hem çok sesli oluyor ve kısa ömürlü oluyor ancak direct drive direksiyon setlerinde bu problem ortadan kalkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı