Ranch Simulator 100 TL oldu

Neden bütün zamlar ilk Steam'e geliyor acaba?

Neden bütün zamlar ilk Steam'e geliyor acaba?
Çünkü zammı Steam uyguluyor. Bazı geliştiriciler fiyatları manuel güncelliyor, bazısı güncellemiyor, tüm bölgelerin fiyat politikasıyla ilgilenemiyorlar ve işi Steam'a bırakıyorlar, Steam da güncel dolar fiyatından oyunların fiyatını güncelliyor. Misal bir oyun şu anda $9.99 fiyatıyla çıkacaksa geliştirici ya yerel fiyatlandırma yapacak, ya da Steam'ın verdiği hizmete katılıp Steam'ın güncel dolar kurundan fiyat koydurtacak. Yani 190₺.

Güncelden zamlanmıyor.

@babypluto Steam'in default TR/USD kurunun 18.83 olduğuna dair bir kanıt gösterebilirsin dislike atmak yerine.

Güncelden zamlanmıyor.

@babypluto Steam'in default TR/USD kurunun 18.83 olduğuna dair bir kanıt gösterebilirsin dislike atmak yerine.

Googlelamak çok da zor bir şey olmasa gerek. Hem ben Steam dolar kurunu güncel kurdan çektiğini söylemedim. Kendi politikalarında sabit bir fiyat var öyle güncelliyorlar. 60 dolar = 1129₺, yani Rockstar bunu kendisi güncellemiş. Steam değil.

Ufak bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Zammı Steam uygulasa bile bunu her oyuna yapmıyor. Eğer her oyuna zammı kendi uygulasaydı RDR2 1150TL değil 600TL olurdu çünkü artık güncel kuru 1 dolar= 10 Türk Lirası şeklinde baz alıyorlar. Kanıtı ise gayet açık gidin Half-Life 2 gibi kendi oyunlarında zam yaparken uyguladıkları fiyat politikasına bakın. Fakat dediğiniz gibi küçük firmalar her ülkeye kendi fiyat düzenleyemeyeceği gibi temsilcisi de olmadığından(Temsilciden kastım o ülkenin pazarından anlayan biri) işi Steam'e bırakıyor. Mesela Postal serisinde zammı Steam'e bırakmışlar. Postal 2'nin 105TL olmasından belli bu.

Çünkü zammı Steam uyguluyor.

Evet, cevap vermeme gerek kalmamış.

Katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…