Eminem ile alakalı zevklerimiz benzer. Eminem'i ben de takip ediyorum o yüzden Kanye West'in beğendiğin şarkılarını önerirsen sevinirim.Arkadaşların rap dinliyorum diye popüler kültür kölesi olmuş sözde rap sanatçılarını dinliyor olabilir. Eskiden bu tiplerden daha az vardı evet ama şimdi de işini doğru yapanlar var. Ben Türkçe rap sanatçılarına tam anlamıyla hakim değilim. Bazı başarılı bulduğum ve daha fazla dinlenmeyi hak eden bazı Türk rapçiler: Defkhan, Contra, Velet, Sagopa, eski Ceza ve Killa Hakan. Dediğim gibi tam anlamıyla hakim değilim, bu yüzden belki daha fazla underrated rapçi vardır ama bilmiyorumdur. Türkçe rapi çok takip ettiğim söylenemez.
İngilizce dinlemek istersen Eminem beklentilerinin hepsini karşılıyor. Ortalama 8 yıldır dinliyorum. Oynatma listemde 80 civarı şarkısı olan tek sanatçıdır Eminem. Gerçekten anlayana, hissedene ilham veriyor ve motivasyonunu yükseltiyor.
Ek olarak Kanye West'in de çok başarılı parçaları var. Royce Da 5/9 var.
Eğer istersen örnek şarkılar atabilirim veya Eminem playlistimi paylaşabilirim.
Benim en sevdiğim şarkısı Runaway. Pek fazla dinlemem Kanye West, birkaç tane daha vardı ama onları playliste eklememişim.Eminem ile alakalı zevklerimiz benzer. Eminem'i ben de takip ediyorum o yüzden Kanye West'in beğendiğin şarkılarını önerirsen sevinirim.
Şehinşah dışında önerilerini bekliyorum. Şehinşah'ı sevmiyorum ve hiç bir şekilde bu değişmez yani.Türkçe Rap/Hip-Hop'un bel kemiği yeraltı sanatçılarına dayanıyor. Bu bağlamda kuşkusuz krallar:
Saian,Karaçalı,Patron,Hayki,Defkhan,Şehinşah,Norm Ender vs. liste uzuyor. Eğer denemek istiyorum derseniz birkaç parça önerebilirim gerçekten kaliteli olarak.
Şimdiki tarza bakarsanız fazla overrated sanatçılar bulunuyor. Eskiden lirikalite ve ritim önemliydi, şimdi ise sadece sesin kulağa hitap etmesi önemli. Bunu eskiden şimdiye gelen isimler de yapıyor, mesela Şehinşah veya Hidra. Eski parçalarda sadece sözcükler rol oynarken şimdi ses önemli. Bu yüzden güncel parçaları -genellikle- hoş bulmuyorum.
Eminem'in underrated şarkılarından favorilerini yazar mısın? Kesin kaçırdıklarım vardır.Benim en sevdiğim şarkısı Runaway. Pek fazla dinlemem Kanye West, birkaç tane daha vardı ama onları playliste eklememişim.
Royce da 5/9 dinliyor musun? Eminem'in underrated şarkılarını dinliyor musun?
Royce için Detroit vs. Everybody ve Lighters şarkılarına mutalaka bak. Mükemmel performans. Royce'u bu versler ile sevmiştim. Detroit vs. Everybody parçasında Big Sean performansı da çok iyi.
Eminem'in underrated şarkılarından favorilerini yazar mısın? Kesin kaçırdıklarım vardır.