Rapid mode

anlakgunes

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Samsung 860 Evo 250GB SATA 3 olarak kullanmaktayım. Magician üzerinden rapid modu aktif yaptım. Aldığım sonuç muazzam. Ancak bu kullanılabilir mi yoksa test için çıkan değerler mi anlayamadım. Bilgisi olanlar yardımcı olursa aydınlanmış oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok, bir yanlışlık olmuş o değerlerde Read orantısız kalmış - tekrar bir test edersin eve geçince. Zaten o değerlere mantıksal olarak ulaşamazsın.

Son düzenleme:
320 mb yazma değerlerini görünce bu rapid nedir dedim. Aktif edip yeniden başlatınca durum böyle oldu [emoji23]

Rapid mode ile denemedim. Evden çıktım şuan yarın deneyip bilgilendireyim hocam.

Bende de 850 EVO modeli var, Rapid mode ile kullandığımda bu sonuçları aldım;

Napıcaz yani bizde ki de dert yavaş olsa sorun hızlı olsa yine sorun [emoji4]

Rapid modu çok iyi bir şey değil maalesef. RAM'leri de SSD gibi davrandırarak bu sonuçlara ulaştırıyor. Veri kaybı yaşatabilir elektrik kesintilerinde falan. Ayrıca RAM ömürlerine de olumsuz etkilerinden bahsediliyor yabancı forumlarda.

Gerçek kullanımda aradaki farkı hissetmeyeceksiniz. O yüzden kapalı tutmanızı tavsiye ederim.

Sendeki yazma değerini tekrar bir kontrol edersin. Tekrar test et veya dediğim sürücüleri bir güncelle.
Elektrik kesintisine değindiğin iyi oldu; bu modda veri kaybı yaşama ihtimali de söz konusu.

RAM'i tampon bellek olarak kullanıyor. Ayrılan bellek kadar RAM hızını görürsün sonrasında yine SSD normal hızında çalışır. Avantajı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…