Rapor ile celp dönemi ertelenebilir mi?

Mert1996

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Haziran celbinde erbaş olarak askere gideceğim. Askerlik yerim belli oldu. Fakat kan değerlerimde sorun olduğu için hematoloji bölümünde tedavi görüyorum, yaklaşık 1 ay önce de burun ameliyatı oldum. Merak ettiğim nokta şu;

1. Sevk tarihlerini kapsayacak şekilde sağlık raporu alırsam celp dönemim ertelenir mi?
2. MSB resmi sitesinden rapor süresi bitince askere direkt alınacaktır gibi bir ibare okudum. Gerçekten öyle mi?

Tavsiyelerinize açığım, yakın zamanda bunu yapan arkadaşların yardımcı olmasını çok istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlısı olsun hakkında. Ve geçmiş olsun.

Şöyle ki burada bu ihtimali yaşamış olan sayısı yada bilen birisi çok azdır diye düşünüyorum.

İstersen askerlik şubesini arayıp yada birileri aracılığıyla öğrenebilirsin. Tavsiyem şubeden işin erbabından bilgi almanız yönünde.

Askerliğini yapmana engel bir durum var ise 4 celp dönemi kadar erteleniyor askerliğin bildiğim kadarıyla, bu da yaklaşık 1 yıl demek. Bu 1 yılın sonunda hâlâ askerliğe engel durum devam ediyorsa çürük raporu alıyorsun. 2 arkadaşımın yaşadığı süreç bu şekildeydi.

Ulan askerden kaçmak için bin takla atıyorsunuz haa.
Bunun kaçmakla ilgisi yok kardeşim. Bu halimle gittiğim zaman zaten bir faydam olmayacağını düşünüyorum maksadım problemlerim ortadan kalktıktan sonra gitmek. Tam kan sayımında 6 kan değerimde sorun var kardeşim, bak sana mevzuyuda açtım. Hatta burun ameliyatı için Şubat ayında kan değerim yüzünden ameliyatım bile ertelendi, sence de kaçmaya mı çalışıyorum halen ? ☺️

Bunun kaçmakla ilgisi yok kardeşim. Bu halimle gittiğim zaman zaten bir faydam olmayacağını düşünüyorum maksadım problemlerim ortadan kalktıktan sonra gitmek. Tam kan sayımında 6 kan değerimde sorun var kardeşim, bak sana mevzuyuda açtım. Hatta burun ameliyatı için şubat ayında kan değerim yüzünden ameliyatım bile ertelendi, sence de kaçmaya mı çalışıyorum halen? ☺️

Savaşa cepheye gitmiyorsun kardeşim 6 aylığına komutanın odasını temizliceksin tuvaletleri falan yıkicaksın altı üstü.

Savaşa cepheye gitmiyorsun kardeşim 6 aylığına komutanın odasını temizliceksin tuvaletleri falan yıkicaksın altı üstü.
Emin ol bunların hepsini zaten biliyorum ki çürük raporu alma gibi bir niyetim yok. Sadece Ağustos celbine gidebilirsem benim için daha olacak. Bu yüzden bunun mümkün olup olmadığını sordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı