Raspberry Pi 3 model b+ vs Raspberry Pi 4

Lazerhawk

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar, kendime bir retro handheld konsol yapmayı düşünüyorum. Şu an elimdeki para 450-550 lira civarı. Aylık elime 40 euro gibi bir para geçiyor. Sizce Raspberry Pi 3 model b+ alıp yanında ekstra parçalar mı sipariş edeyim, yoksa tüm parayı Raspberry PI4'e verip gelecek aya kadar bekleyeyim mi?

Hangi retro oyunları oynayacaksın? Ağır sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda sıkıntı Pi 3 model b+ sorun çıkartmayacaktır.

NES, gameboy advance oyunları gibi oyunlar oynayacağım. En fazla bir iki tane PS1 oyunu oynarım.
Pi 4 ve soğutucu almalısın. Ayrıca Pi 4 alacaksan güç aleti farklı, onu da alman gerekecek.

PI4+soğutucu+güç aleti bütçemin çok üstünde.

@Lazerhawk
Raspberry Pi 3 modelini kullanıyorum. Dediğiniz platformların oyunlarını rahat bir şekilde oynayabiliyorum. PS1 olarak crash bandicoot oynamıştım.

Fiyatı uygun olduğu için ben de gözüme onu kestirmiş durumdayım. Kendisine ekipmanlar da almayı düşünüyorum. Uygun fiyatlı ekipmanlar biliyorsanız linklerini paylaşabilir misiniz?

@Lazerhawk
Adaptör ve Raspberry pi 3 ile ikinci el olarak almıştım. Arkadaşımdan 3D yazıcı ile kasa yapmasını istemiştim. Kasaya fan taktım.
Soğutucuya pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Koruma amaçlı kasa kullansanız yeter.
Kasa ve adaptör bu şekilde.
Fan:
Fan 5v kanalına taktığım zaman çok ses yaptığı için 3.3V kısmına taktım. Bu şekilde fan neredeyse ses çıkartmıyor.
Adaptör:
1.jpeg

Kasa:
2.jpeg

PS1 şeklinde bir kasa yapmayı düşünüyordum ama çok az kullandığım için ileriye attım. Belki hiç bir zaman yapmam.
SD kart:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı