Laptop'u güç tüketimi ve canım sıkıldığında ucube elektronikler ekleme imkanının kısıtlı olmasından dolayı istemiyorum. Windows'te olan stabilizasyon sorununu bilmiyordum bunun için çok teşekkür ederim. Raspbian'da win task scheduler gibi script çalıştırabilen bir yazılım var mı? Evet onu basit bir script ile yaratmak mümkün ama işletim sisteminin kendi yazılımı kadar iyisi olmuyor malum.
Şuanda farkettim, biraz da eğlence arıyorum. Üniversite zamanında tamamen zaman israfı denebilecek elektronik devreler yapıyordum arduino ve STM32 ile. Bu eğlence için raspberry'den şaşmam gibi. Popüler ve bunun getirisi olarak herhangi bir sorunda çözüm bulmak kolay olacaktır. Ayrıca arduino kadar zayıf bir sistemi yok.
Ayrıca merak ettiğim bir konu daha var: bazı datasheet'lerde pi4'te wifi bulunduğunu görmüştüm. Modüle ihtiyaç duymadan kablosuz bağlantı yapabiliyor mu? Yapabiliyorsa ne kadar güçlü?
Kablosuzu veri sunucusu haline getirene kadar ana bağlantı için, sunucu sisteminden sonra modüller ile iletişim için kullanmayı planlıyorum.