Raspberry Pi 4 Kullanım Detayları

SrUmut

Decapat
Öncelikle merhabalar. Ben üniversite sınavına hazırlanacak bir öğrenciyim internetten ders videoları izlemek için bir Raspberry pi 4 4 GB RAM versiyonunu almak istiyorum çünkü elimde bir laptop var ama çok kötü yani dosya yöneticisini açınca bile kasıyor. Sorularım şöyle:
1)Rasberry pi 4 4 GB kaç GB'a kadar SD kart destekliyor?
2)Raspberry pi 4'ü alınca yanında Bir de mini HDMI to HDMI bir kablo alırsam Raspberry Pi'ın görüntüsünü laptopumu kabloyla aktarabilir miyim?
3) Raspberry pi 4 4 GB RAM versiyonunu kullanınız varsa nasıl web de gezinirken, YouTube'da video izlerken kasıyor mu?
4) Kullanışlı mı?
Hakkında bilgisi olan ve kartı kullananlar cevap yazarsa çok minnettar olurum, şimdiden teşekkürler iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Raspberry Pi 4 alıp normal bilgisayar gibi kullanacaksan alma. Eğer geliştirici gibi kullanacaksan veya çok basit işler yapacaksan al. Daha önceden normal masaüstü bir bilgisayar gibi kullanmaya çalışma deneyimim oldu. Raspberry Pi bu konuda sanki normal bir Linux bilgisayar gibi çalışıyordu fakat hiç Linux deneyimin yoksa zorlar. Fiyat bölümüne bakınca 4GB modeli 460TL ve SD kart fiyatıyla yaklaşık 500TL olacak. Bana kalırsa elindeki bilgisayarı sat ve üstüne 500TL ekle idare eder bir bilgisayar al yada elindeki bilgisayar kurtarılabilecek gibiyse yap veya yaptır. Çünkü Raspberry almakla iş bitmiyor. Raspberry Pi'yi normal bir bilgisayar gibi kullanmak için ilk başta kutu alacaksın, sonra SD kart ve adaptör. Yani 500TL'yi geçen bir masraf çıkar ortaya. Windows desteği yok, olanda stabil değil. Dediğim gibi eğer geliştirici gibi kullanacaksan al, masaüstü gibi kullanmaya çalışmak seni üzebilir çünkü Windows değil Linux kullanacaksın.

1. Ne kadar alırsanız fakat, RPi'ye 512GB Micro SD Card takan hiç görmedim. Fiyatı zaten RPi'nin 2 katı olur. Genelde işletim sistemi için 16-32GB takıyorlar. Mesela ben 32GB kullanıyorum. Almışken kalitelisi ve 32GB olsun dedim. Yoksa 16GB'da yeterli. Yanına da depolama için 1TB veya ihtiyacınıza uygun ne kadar kapasite lazımsa HDD takarsınız. WD My Passport Ultra serisi gayet kullanışlı ve hoş.

2. HDMI destekli TV veya monitör'e HDMI to Micro HDMI kablosu ile bağlantı sağlanıyor.

3. RPi'ye bence 4GB RAM gereksiz. 2GB RAM'li modeli fazlasıyla yeterli. Kasmıyor. Soğutmasını iyi yaparsanız cihaz daha performanslı ve uzun ömürlü olur.

4. İhtiyacınıza bağlı. Normal bir PC değil. Bunu bildiğiniz sürece kullanışlı.

İş sadece RPi almakla bitmiyor. 500TL üzeri masrafı gözden çıkarmalısınız.

Raspberry Pi 4 alıp normal bilgisayar gibi kullanacaksan alma. Eğer geliştirici gibi kullanacaksan veya çok basit işler yapacaksan al. Daha önceden normal masaüstü bir bilgisayar gibi kullanmaya çalışma deneyimim oldu. Raspberry Pi bu konuda sanki normal bir Linux bilgisayar gibi çalışıyordu fakat hiç Linux deneyimin yoksa zorlar. Fiyat bölümüne bakınca 4GB modeli 460TL ve SD kart fiyatıyla yaklaşık 500TL olacak. Bana kalırsa elindeki bilgisayarı sat ve üstüne 500TL ekle idare eder bir bilgisayar al yada elindeki bilgisayar kurtarılabilecek gibiyse yap veya yaptır. Çünkü Raspberry almakla iş bitmiyor. Raspberry Pi'yi normal bir bilgisayar gibi kullanmak için ilk başta kutu alacaksın, sonra SD kart ve adaptör. Yani 500TL'yi geçen bir masraf çıkar ortaya. Windows desteği yok, olanda stabil değil. Dediğim gibi eğer geliştirici gibi kullanacaksan al, masaüstü gibi kullanmaya çalışmak seni üzebilir çünkü Windows değil Linux kullanacaksın.
Evet raspbian işletim sistemi var biliyorum ama dediğim gibi sadece web den video izlicem ve python kodlicam biraz.
1. Ne kadar alırsanız fakat, RPi'ye 512GB Micro SD Card takan hiç görmedim. Fiyatı zaten RPi'nin 2 katı olur. Genelde işletim sistemi için 16-32GB takıyorlar. Mesela ben 32GB kullanıyorum. Almışken kalitelisi ve 32GB olsun dedim. Yoksa 16GB'da yeterli. Yanına da depolama için 1TB veya ihtiyacınıza uygun ne kadar kapasite lazımsa HDD takarsınız. WD My Passport Ultra serisi gayet kullanışlı ve hoş.

2. HDMI destekli TV veya monitör'e HDMI to Micro HDMI kablosu ile bağlantı sağlanıyor.

3. RPi'ye bence 4GB RAM gereksiz. 2GB RAM'li modeli fazlasıyla yeterli. Kasmıyor. Soğutmasını iyi yaparsanız cihaz daha performanslı ve uzun ömürlü olur.

4. İhtiyacınıza bağlı. Normal bir PC değil. Bunu bildiğiniz sürece kullanışlı.

İş sadece RPi almakla bitmiyor. 500TL üzeri masrafı gözden çıkarmalısınız.
TV ve monitöre bağlanıyor biliyorumda işte laptopa bağlayabilirmiyim laptopda HDMI var. 32 gb az dimi ben 64 gb almayı düşünüyordum işletim sistemi ne kadar yer kalıyo kurulduğu zaman yani kaç GB yer kalıyo sana?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı