Çözüldü Raspberry Pi 4 ne işe yarar?

• Konuyu başlatan 68515
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.309
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

68515

Hectopat
Tam olarak işlevi nedir? Ne amaçla kullanılıyor? Bilmediğim için soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam tam olarak işlevi nedir? Ne amaçla kullanılıyor? Bilmediğim için soruyorum.
Raspberry Pi, kredi kartı büyüklüğünde, tek bir board'dan (anakart) meydana gelen mini bir bilgisayardır. Küçük tasarımı ve kompakt yapısı sayesinde bu bilgisayarları robotik projelerinde, akıllı ev sistemlerinde, gömülü sistemlerde, hatta klavye/fare, ekran gibi çevre birimleri bağlayarak masaüstü bilgisayar olarak da kullanılabiliyor. Peki neler yapılabilir? Bunun cevabını da bir alıntı ile paylaşıyorum:

Sabah bu ürünü aldım; HTPC, Media Player ve Torrent Box niyeti ile kullanacağım. Elbet ilerleyen zamanlarda akıllı ev sistemini de entegre edeceğim. İlgi olursa bununla ilgili rehber de hazırlayabilirim buraya. Benim için güzel bir hobi olacak.
Hocam tam olarak işlevi nedir? Ne amaçla kullanılıyor? Bilmediğim için soruyorum.
Raspberry Pi, kredi kartı büyüklüğünde, tek bir board'dan (anakart) meydana gelen mini bir bilgisayardır. Küçük tasarımı ve kompakt yapısı sayesinde bu bilgisayarları robotik projelerinde, akıllı ev sistemlerinde, gömülü sistemlerde, hatta klavye/fare, ekran gibi çevre birimleri bağlayarak masaüstü bilgisayar olarak da kullanılabiliyor. Peki neler yapılabilir? Bunun cevabını da bir alıntı ile paylaşıyorum:

Sabah bu ürünü aldım; HTPC, Media Player ve Torrent Box niyeti ile kullanacağım. Elbet ilerleyen zamanlarda akıllı ev sistemini de entegre edeceğim. İlgi olursa bununla ilgili rehber de hazırlayabilirim buraya. Benim için güzel bir hobi olacak.

Çözüm
Gayet açıklayıcıydı teşekkür ederim, boyutuna göre bir hayli işlevli.

Bunlar geliştirme kartları. İşletim sistemi bile yapılabilir. Program falan yapabilir. Size kalmış. Pek çok hobi için de kullanılabilir.

Mini bilgisayar gibi düşünebilirsiniz. İçine bir işletim sistemi kurup basit bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Daha çok çeşitli projelerde veya yazılım dilleri öğrenmek ve gelişmek için kullanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…