Başlıkta bulunduğu gibi, benim 1 adet Raspberry Pi 5 8 GB'ım var. Ben Raspberry Pi OS dışında güzel fyde OS gibi belli bir türü bile olmayan bir Linux dağıtımı değil daha genel ve hafif bir işletim sistemine ihtiyacım var. Hatta bu mesajı bile Raspberry Pi'dan yazıyorum. Uygun bir işletim sistemine ihtiyacım var!
Başlıkta bulunduğu gibi, benim 1 adet Raspberry Pi 5 8 GB'ım var. Ben Raspberry Pi OS dışında güzel fyde OS gibi belli bir türü bile olmayan bir Linux dağıtımı değil daha genel ve hafif bir işletim sistemine ihtiyacım var. Hatta bu mesajı bile Raspberry Pi'dan yazıyorum. Uygun bir işletim sistemine ihtiyacım var!
Would you share your insight and a step by step procedure that others could follow. The links you provided do not contain anything that would help on a Pi 5.
Benim önerim Alpine Linux. Çok hızlı bir Linux dağıtımı fakat başlangıç dostu değil. GNU araçlarını kullanmıyor. Eğer basit ve GNU araçlarını kullanan bir Raspberry Pi uyumlu bir GNU/Linux dağıtımı istiyorsanız MX Linux öneririm.