Raspberry Pi 5 8 GB vs Raspberry Pi 4B 8 GB

islakmendil

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1. Laptop: i5-10300H, GTX 1650 (mobile) ,32GB RAM, 1,5TB SSD, 144Hz Ekran, Windows 11 + Endeavour OS
2. Laptop: ThinkPad gibi kullanılmış 2013 MacBook Air 11-inç, i5-4250U, 4GB RAM, 256 GB SSD, Windows 11 + MacOS Big Sur
Diğer: Poco X5 Pro 5G, Raspberry Pi 1B+
Ben Raspberry Pi 5 almak istiyorum ancak birkaç tanıdığımın söylediğine göre 4B'ye kıyasla dezavantajları var, merakım şu, ben hangisini almalıyım, benim için problem çıkartabilir mi? (ayrıca söylemedim ama Raspberry Pi 1b+ sahibiyim, deneyimim var yani) ve dezavantajları tam olarak neler, onu da yazabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım amacına bağlı olarak değişir. Eğer yüksek performans istiyorsan, masaüstü olarak kullanacaksan ya da yapay zekâ projeleriyle uğraşacaksan Raspberry Pi 5 daha mantıklı. Ancak GPIO ile çalışacaksan, Raspberry Pi 5 henüz tüm kütüphanelerle tam uyumlu değil. Bu yüzden bazı sensör veya modülleri kullanmakta sıkıntı yaşayabilirsin.

Kullanım amacına bağlı olarak değişir. Eğer yüksek performans istiyorsan, masaüstü olarak kullanacaksan ya da yapay zekâ projeleriyle uğraşacaksan Raspberry Pi 5 daha mantıklı. Ancak gpıo ile çalışacaksan, Raspberry Pi 5 henüz tüm kütüphanelerle tam uyumlu değil. Bu yüzden bazı sensör veya modülleri kullanmakta sıkıntı yaşayabilirsin.

Çok sağ olun, rpi 5 aldım çünkü sunucu vb. kuracağım ve performansa da ihtiyacım olacak (hashcat gibi şeyler de kulanacağım için)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı