Raspberry Pi 5 görüntü vermiyor

Daha fazla  
1 hafta önce Raspberry Pi 5 aldım ve Raspberry Pi OS kurdum yaklaşık 5 gün kullandım daha sonra bugün saat 12.00'ye yakın kapattım az önce açmayı denedim yeşil ışık 10 saniye kırptı daha sonra sabit yandı ve ilk açtığımda Pi'nin destekledigi fan bir anda son hızla döndü ve birkaç saniye sonra durdu normalde sabit bir şekilde döner. 2-3 kez Pi'yi açmaya çalıştım görüntü gelmedi. HDMI dönüştürücünün bozuk olabileceğini düşündüm ama fan daha Pi yeni açıldığında son hızla döndü hem işlemci ısındı. Normalde Pi açılmadan işlemci ısınmaz. Görüntü gelmeme sebebi ne olabilir?

Nasıl düzelttiniz.
Ürün maalesef ki adaptörden dolayı bozulmuş. Çok fazla veya çok az akım geldiğinden dolayı. Yeni ürün ile değiştirdiler. Ama sizinde pi 5'iniz varsa görüntü vermeme sebebi başka bir neden olabilir. Ne yazık ki raspberry pi cihazları eskisine göre daha dayanıksız yapıyor. En ufak bir akimda bozuluyorlar

Yani bende başta geliyor açıp kapatığımda gelmiyor başta geliyor yani 5voltta çalıştırıyorum.

Yani bende başta geliyor açıp kapatığımda gelmiyor başta geliyor yani 5voltta çalıştırıyorum.
5volt pi 5 için aşırı düşük bir değer, orijinal adaptör almanızı öneririm. Tabi kaç watt ile çalıştığınıza da bağlı pi 5 27w güç istiyor ona uygun bir adaptör almalısınız. Klasik küçük adaptör ise çalışmaz. Çok düşük güç geldiğinde de pi5 bozulabilir. Sonuçta pahalı aletler risk almanızı önermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…