Raspberry Pi 5 ile Minecraft server hosting yapılır mı?

Geralt0fRivia

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Minecraft sunucusu kurmak istiyorum, sadece arkadaşlarla oynamak için olacak. Sunucuda aynı anda en fazla 4 kişi aktif olacak. 16 GB RAM'e sahip bir cihaz kullanmayı planlıyorum. Pluginsiz ve modsuz, tamamen vanilla olacak. Bu şartlarda kasma veya lag gibi problemler yaşar mıyız?

Ayrıca, genelde sunucu açmak için statik IP ve port yönlendirmesi gerektiğini biliyorum. Ancak YouTube'da birisi Cloudflare tunnel kullanarak statik IP olmadan sunucu açmayı göstermişti. Teknik detaylara çok hakim değilim ama bu yöntemi Minecraft sunucusu için de kullanmak mümkün mü?

"VDS kirala" diyecek arkadaşlar için şimdiden belirteyim: Casaos kurarak AdGuard Home gibi sistemleri de çalıştırmak istiyorum, bu yüzden fiziksel cihaz tercih ediyorum.

Evet mümkün. Pi 4 (4GB) üzerinde Home Assistant, Adguard ve birkaç container çalıştırıyorum ve bazen Minecraft sunucusu açıyorum. Benim kullanımımda performansı gayet yeterli geliyor. Ayrıca tünel yönlendirmesi de ping sorunu yaratmıyor. Anarşi sunucusu gibi olmadığı veya çok fazla chunk yüklemediğiniz sürece de zaten kasma yaşamazsınız.

16GB ile geç 4 kişiyi 20-25 kişi oynarsın Vanilla serverda.

16 GB ile geç 4 kişiyi 20-25 kişi oynarsın vanilla serverda.

Hocam cihaz demişim Raspberry Pi 5 olacak. İşlemci hızı düşük olduğundan sorun yaratır diye düşündüm. Stoklarda 8 GB RAM'li modeli yok. Yoksa 8 GB RAM olan modeli tercih edeceğim.

Çok teşekkür ederim hocam. Ben de Raspberry Pi 5 almayı düşünüyordum, sorun çıkar mı diye tereddüt ediyordum. Artık gönül rahatlığıyla satın alabilirim.

Hocam cihaz demişim Raspberry Pi 5 olacak. İşlemci hızı düşük olduğundan sorun yaratır diye düşündüm. Stoklarda 8 GB RAM'li modeli yok. Yoksa 8 GB RAM olan modeli tercih edeceğim.
Çok teşekkür ederim hocam. Ben de Raspberry Pi 5 almayı düşünüyordum, sorun çıkar mı diye tereddüt ediyordum. Artık gönül rahatlığıyla satın alabilirim.
Hocam benzer fiyatlara x64 işlemcili Mini PC'ler de mevcut. Raspberry Pi faktöründe olan Orange Pi gibi başka markalar da mevcut. Kullanım olarak RPi ile neredeyse farkları yok. İhtiyacınıza göre onlara da bakabilirsiniz. Ayrıca yine oyunu Vanilla halinde tutarak performansı ve lagı optimize ama oynanışı etkilemeyen eden eklentiler kullanırsanız daha da güzel performans alabilirsiniz.

Önerdiğiniz mini PC var mı bu fiyat civarında? Sürekli açık kalacağı için elektrik tüketimininde düşük olmasını istedim.

16 chunkta oynarız. Daha az olunca keyfi kaçıyor. Hocam bir de sunucuyu nasıl kurduğunuza dair bir rehber var mı? Ya da anlatabilir misiniz?

16 chunkta oynarız. Daha az olunca keyfi kaçıyor. Hocam bir de sunucuyu nasıl kurduğunuza dair bir rehber var mı? Ya da anlatabilir misiniz?
Kısaca şöyle:
  1. Linux dağıtımı kurdum.
  2. Java için runtime kurdum.
  3. MC Server yazılımını indirdim.
  4. Sunucu ayarlarını yapıp başlattım.
  5. cloudflared (Cloudflare tünel bağlayıcısı) servisini kurdum.
  6. Cloudflare panelinden gerekli ayarları yaptım.
Bendeki kurulum aslında bu kadar basit değil, asıl aktif yazılımım Home Assistant olduğu için Podman ile container kurarak yapıyorum. Sizin benimkisi kadar uğraşmanız gerekmiyor, bu kadarını yapsanız yeterli olur. CasaOS zaten yanlış hatırlamıyorsam kendisi Docker'ı yönetiyor. Cihazı aldığınızda beni yeni bir konuda etiketlersiniz, kurulumu hallederiz.

Bence elinizde Pi yoksa ve alacaksanız, Pi5 yerine çok daha kaliteli bir minipc kurabilirsiniz. Hem yükseltmesi kolay olur, hem daha az ısınır, hem çok daha fazla farklı iş yapma imkanınız olur, hem de ilerde elden çıkarması daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…