Rehber Raspberry Pi ile Adguard + Unbound + Cloudflare DoH ve DoT birlikte çalıştırma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine muhteşem bir rehber, teşekkürler hocam.

Sormak istediğim, uBlock Origin tarayıcıya kurulu iken sorun yaratır mı bunla birlikte?

@Dümdüz hocam çok iyi bir rehber olmuş ve anlatımınız gerçekten iyi, elinize sağlık. Bu yapılandırmayı yanlış bilmiyorsam, cihazın kurulumunu yaptığımız modem bulunan evde kullanabiliyoruz? Çünkü Adguard Home sabit IP ile çalışıyor, dışarıdan 192.168.1.68 IP adresi erişilemez duruma gelir. Bir diğer sorum ise bu yapılandırma için minimum Raspberry Pi modeli hangisidir veya hangisini tavsiye edersiniz? DNS sorgu yanıtlarının gecikmeleri kaç ms? Rehber için tekrardan teşekkür ediyorum.

Yine muhteşem bir rehber, teşekkürler hocam.

Sormak istediğim, uBlock Origin tarayıcıya kurulu iken sorun yaratır mı bunla birlikte?
Hayır, yaratmaz. Tam tersine uBlock Origin eklentisinin yükünü hafiftletir, haliyle tarayıcı yükünü de hafifletir.

Ben Raspberry Pi 2 kullanıyorum, yetiyor da artıyor bile. %15 kaynak bile kullandığını sanmıyorum. Zero W modelinde bile çalışacağını umuyorum.

Dış internet ve mobil verilerde Raspberry Pi cihazındaki bu yapılandırmayı kullanmayı anlatan bir rehber daha anlatmayı düşünüyorum. Ancak bu aralar kiraz mevsimi başladığı için sabah 5 akşam 4 çalışıyorum

İlk kurulumdan sonra Unbound sebepli gecikmeler biraz fazla olabiliyor, yani bir bağlantıyla ilk defa karşılaştığında tanımlaması uzun sürüyor ancak yaklaşık 1 günlük kullanımdan sonra; yani önbelleğine çoğu şeyi aldıktan sonra normale, hatta daha hızlıya dönüyor. Sürekli aynı yerlerde, mesela Facebook - Instagram gibi daha önce önbelleğe alınmış bağlantılarda performans muhteşem.

En yukarıda daha önce önbelleğe alınmamış bir bağlantı, aşağıdakiler de önbelleğe alınmış bağlantılar.

Hayır, yaratmaz. Tam tersine uBlock Origin eklentisinin yükünü hafiftletir, haliyle tarayıcı yükünü de hafifletir.
Sağolasın hocam. Uygun fiyatlı hangi Raspberry Pi modelini önerirsiniz? Raspberry Pi 1 Model B sıkıntı yaratır mı?

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum. Pi-Hole yerine Adguard mı tavsiye ediyorsunuz? Hangisi daha iyidir?

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum. Pi-Hole yerine Adguard mı tavsiye ediyorsunuz? Hangisi daha iyidir?
Ben şu an Adguard kullanıyorum, işlev olarak pek bir farkları yok ancak Adguard daha basit, kolay geldi.
Lunizz Raspbery Pi üzerinde Adguard home kurulumuyla ilgili video attıysa ilgi görür buralar

@Dümdüz hocam merhaba çok güzel bir konu hazırlamışsın ama benim takıldığım nokta unbound 53 portunu kullanıyor adguardhome da 53 portunu kullanıyor çakışma yapıyor yada ben beceremedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…