Rehber Raspberry Pi ile Adguard + Unbound + Cloudflare DoH ve DoT birlikte çalıştırma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Unbound, DoH destekliyor fakat?

DNS'in bu durumla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Proksi kullanmadıkça bağlandığınız IP adresini görünür kılmak zorundasınız.
Yukarıdaki mesajı düzenledim ancak geç kalmışım.

2 şekilde anladım, eğer; başka bir DNS sunucusu olmadan Unbound ile DoH veya DoT etkinleştirmek istiyorsanız, maalesef böyle bir seçenek yok. Unbound config ile başka bir DNS sunucusunu ayarlamalısınız.

Eğer, zaten Unbound bu işi halledebiliyorsa, Cloudflared'e ne gerek var diyorsanız; bu iş için ana olarak Cloudflare DNS adresi için hazırlanmış ve optimize edilmiş bir araç var, o da Cloudflared. Bunun yararı stabilite, hız ve proxy üzerinden iletilmesidir. Kesin gerekli midir, hayır kesin olarak gerekli değildir; bu düşünceye göre Unbound ile DoH-DoT ayarlamak da gereksizdir ve sadece Adguard üzerinden DoH veya DoT adresi de girilebilir.

İfadeler: acv
2 şekilde anladım, eğer; başka bir DNS sunucusu olmadan Unbound ile DoH veya DoT etkinleştirmek istiyorsanız, maalesef böyle bir seçenek yok. Unbound config ile başka bir DNS sunucusunu ayarlamalısınız.
Görünüşe göre etkinleştirilebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun yararı stabilite, hız ve proxy üzerinden iletilmesidir.
Ayrıyeten bir proksi kullandığı yazmıyor. Proksi dediğiniz DoH protokolünün kendisi olabilir mi acaba?

Kesin gerekli midir, hayır kesin olarak gerekli değildir; bu düşünceye göre Unbound ile DoH-DoT ayarlamak da gereksizdir ve sadece Adguard üzerinden DoH veya DoT adresi de girilebilir.
Evet düşüncem buydu. AdGuard Home; reklam engelleme, önbellekleme ve DoH işlevlerinden üçünü birden yerine getiriyor anladığım kadarıyla.

Farklı bir DNS servisi olmadan etkinleştirilebildiğine dair bir makale bulamadım, hepsi bir DNS adresiyle yapılandırılma üzerine. Eğer yapılabiliyorsa da şu anlık beni aşıyor. Ancak mümkünse öyle kullanmak daha hızlı, daha gizlilik dostu olacaktır.

Evet, DNS over HTTP proxy.

Evet, Adguard Home üçünü birden yerine getirebiliyor.

Diyelim ki unbound ile şifrelenmemiş DNS sunucusu kurduk İSP görebiliyor sorgularımızı değil mi?

Hiç değilse DNS sorguları hızlı olur görse bile.
İşletim sistemi de kullandığın birçok uygulama da çözümlenen DNS verisini önbellekliyor. Tek bir çözümleyiciye birden fazla istemci bağlarsan performans farkını hissedebilirsin belki. Tek bilgisayar / tek unbound sunucusunun normal kullanımdan pek de bir farkı yok.

ben şunu anlamadım adguardda zaten dot doh çözücü desteği var unboundu niye tekrar kuruyoruz adguard yavaşmı çözüyorda unboundu kuruyoruz?

Ben şunu anlamadım adguardda zaten dot doh çözücü desteği var. Unbound'u niye tekrar kuruyoruz adguard yavaş mı çözüyor da Unbound'u kuruyoruz?
Basit düşünürsek, evet. Sadece Adguard ile kullanınca çözümleme süresi 50-70ms. Bu yapılandırmayla şu anki değerlerim:

7-8ms değerlerine kadar düşüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…