Rehber Raspberry Pi ile Adguard + Unbound + Cloudflare DoH ve DoT birlikte çalıştırma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki stubby ne kullanıyor acaba?
Bu konuda stubby yok ama github üzerinde güncellenerek eklenmiş, bu konuyu güncelleyemiyorum üstünden zaman geçtiği için. Stubby, cloudflared, unbound dahil kullanma imkanı da var.

Ben tekniğini sordum zaten AdGuard'a göre tekniği farklımı içindeki ayarlara bakınca dot. Dot lu tsl ayarı yok daha farklı stubbyde cloudflare.dns.com yazıyor sadece ms olarak AdGuard'dan daha mı iyidir size?

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS-Over-TLS yönlendiricisi gibi düşün. Gördüğün adres DoT adresi. Evet, yine Adguard Home'dan daha iyi.
tşk,bizde yeni yeni öğreniyoz sayende cloudflared bu proxyli olduğu için yeni denilen odoh versiyonumu acaba ben oyle anladım.

Cloudflared bu proxyli olduğu için yeni denilen odoh versiyonu mu?
Oblivious daha geliştirme aşamasında diye biliyorum. Pek de araştırmadım açıkçası, bu yapılandırmayı kurup Raspberry Pi'da gizleyip unuttum gittim Arada bir bu yapılandırmanın github sayfasını kontrol ediyorum, ODoH geldiğinde güncelleyecektir.

Cloudflare kısnına kadar geldim fakat linki çalışmıyor dolayısıyla kurulum yapamıyorum raspbery üzerinde

Cloudflare kısnına kadar geldim fakat linki çalışmıyor dolayısıyla kurulum yapamıyorum raspbery üzerinde
Evet, maalesef Technopat üzerinde konu güncellemesi yapılamıyor bir zaman geçtikten sonra. Buradan bakabilirsiniz:

Hocam orası çok karışık anlayamadım kısaca sadece cloudflare kısmını yeniden yazabilir misiniz ? devamını gene ilk sayfadaki konudan devam edeyim.

Bu cloudflare kurulumunda

kısmında herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu ? Sizin işlemlerinizde bu kısım yok

@Dümdüz

Son düzenleme:
Orası Cloudflare ya da başka bir DNS servis sağlayıcı arasından tercih yapmanız için, ben konuda Cloudflare'i anlatmıştım.
Burada DNS Providers başlığı altında bulunan
Cloudflare tunnel ve Unbond altındaki işlemlerin her ikisini de yapacak mıyız yoksa sadece Coudflare olanı mı yapacağız

sudo nano /etc/default/cloudflared
sudo nano /etc/unbound/unbound.conf.d/unbound.conf

Sizin anlattığınız konudu Cloudflare yükleniyor fakat
sudo systemctl status cloudflared
yazınca aktif olmadığı görünüyor. Bu kısım konuda bahsedilmemiş.
sudo nano /etc/default/cloudflared altına

Kod:
CLOUDFLARED_OPTS=--port 5053 --max-upstream-conns 4 --upstream https://1.1.1.1/>
yazınca o zaman aktif oluyor. Fakat sayfada bulunan unbond ayarları için de cloudflare mi seçilecek yoksa ona doknulmayacak mı orasını anlamadım

Cloudflared Tunnel​

Open sudo nano /etc/default/cloudflared and uncomment your preferred DNS server(remove # in front of lines).
Or change it from command line:
(IPv4&IPv6 will be activated)
Quad9
OpenDNS
Cloudflare
Google
AdGuard

Unbound

Open sudo nano /etc/unbound/unbound.conf.d/unbound.conf and uncomment your preferred DNS server(remove # in front of lines).
Or change it from command line:
(IPv4&IPv6 will be activated)
Quad9
OpenDNS
Cloudflare
GoogleAdGuard

--------------------------------
Cloudflare aktif görünüyor. Fakat Doh karşısı No görünüyor. Nerede hata yapıyorum herşeyi aynen yaptım

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    131,7 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_7.png
    69,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…