Raspberry Pi ile otomatik acil durum fren ve uyarı sistemi yapmak

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Benim aklımda bir 1998 Honda civic 1.6 ies projesi fikri var. Araca güvenlik sistemleri ağırlıklı olarak güncelleştirmeler yapmak istiyorum henüz elimde araç yok. Neden böyle eski model bir aracı günümüz teknolojileri ile uyarlamaya çalıştığımı sormayın, civic serisinin 2005 öncesi modelleri çok hoşuma gidiyor. Aracı satın alıp projeye başlamadan önce yapacaklarımı kağıt üzerinde sorunsuz çalıştıklarından emin olmak istiyorum. Aklıma takılan şey şu: Ben bir şekilde Raspberry Pi ile opencv benzeri bir kütüphane kullanarak kamera yardımı ile yolu taradım ve araçların (mesafe sensörleri yardımı ile) bana olan uzaklığını anlık olarak ölçtüm, bu ölçtüğüm veri ile de temsili bir LED ile fren datasını görmeyi başardım. Peki bu frene basması gerektiğinde iletilecek olan data nasıl aracın abs beyni veya ecu su tarafından algılanıp anlık fren ve dörtlü uyarı lambalarını devreye sokacak? Ben bu işlemi şu şekillerde yapabileceğimi düşündüm:
1-Fren pedalının arkasındaki sensörden geçen datayı yeniden düzenleyip aracın frene basıldığını sanıp yavaşlamasını, eğer düşük hızlarda ise durmasını sağlayacak. Ancak bu yöntemde yaptığım Raspberry Pi yazılımında veya donanımda olacak bir sorun, Raspberry'nin ısınıp birkaç saniye tepkisiz kalması gibi durumlarda fren hiç çalışmayacaktır.
2-Obd soketi ile canbus hatlarından data yollayıp abs beyninin devreye girmesini sağlayabilirim ancak araçlardaki canbus hatlarına nasıl data aktarabileceğim konusunda hiçbir fikrim yok.
3-Baştan bir fren sistemi yapıp kontrol etmek ancak en ufak bir hata bile ölümcül olabileceği için çok da bu fikri düşünmedim.

Benim fikirlerim bunlar sizin aklınıza gelen fikirler var ise yazarsanız sevinirim. İyi günler, iyi geceler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…