Raspberry Pi Pico ile buton box yapımı

Daha fazla  
Merhaba, direksiyon seti yapmaya başlayacağım. Tek sorun vites ve buton boxu hangi kart yapacağımı bilemiyorum. Arduino Leonardo'mda boş pinler var ancak bu pinleri direksiyon üzerine koyacağım butonları bağlamak istiyorum. Vites ve button boxu 1 kart ile yapmak istiyorum (ikisi tek bir yerde bağlı olacak, yani vites kutusunda butonlar da olacak). Viteste 8 buton 8 tanede de buton boxta olmak üzere 16 buton kullanacağım. Arduino ile yap diyecek arkadaşlar için şunu söylemem gerekli. Arduinolar şu anda gereksiz pahalı. Pro Micro ya da Leonardo alma şansım yok bütçemi çok aşıyorlar. UNO olarak da CH340 çipte modlama yapılmadığını öğrendim. Arduino UNO R3 dip modelinde modlama yapılabiliyormuş ancak onun fiyatı da Leonardo ve Pro Micro seviyelerinde seyrediyor. Sorum şu:
  1. Button box ile vitesi Raspberry Pi Pico ile yapabilir miyim?
  2. Tak çıkar olmasını istiyorum. Bu mümkün mü?
  3. Hazır kodları ya da yazılımı var mıdır? (Araştırdım ancak pek bir şey bulamadım.)
Yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller.

Hocam bir ilerleme kaydedebildiniz mi? Bende sizin gibi direksiyon seti yapacağım ama vites icin leonardo cok pahali geldi. Pi pico bu iş icin uygun mudur?

Evet hocam hallettim. Ancak yapimi bayagi ugrastirici. Kisaca bahsetmek gerekirse kodlama ile yapmak biraz ugrastiriyor ancak sonuç verimli. Bir de uygulama versiyonu var. Tarayici tabanlı şekilde programliyoruz. Ben ikisini de denedim. Kodlama yöntemi biraz gecikmeli oluyor tarayici tabanli uygulamada gecikme olmadi. Belki kodlama yöntemini biraz daha bu islerden anlayan birisi yaparsa daha iyi sonuclar alinabilir. Nasıl yaptığım konusuna gelirsek ayri bir konu acarak anlatmayi planliyorum.

Deneme yanilma yonetmi ile yapacaksaniz asagidaki verdigim siteye goz atin bu site araciligiyla yapiliyor. Amac basit. Uygun dosyayi Pi picoya atarak yazilimi tarayici tabanli program aracılığıyla ayarliyorsunuz.

Yazılımı attiktan sonra connect butonuna basarak Pi picoyu tarayici tabanli programa bagliyoruz. Daha sonra uygun girisleri buton olarak ayarliyorunuz. Bu kisimi deneme yaparak yapin derim. Nasıl kontrol edecegim derseniz firmwareyi attiktan sonra Pi pico joystik olarak gözüküyor. Denetim Masası'ndan ozellkler bolumunden butonlarin calisip calismadigini gnd ve uygun pine baglayarak test edebilirsiniz. Ilerleme kaydettikten sonra her ataginiz butonu kontrol edin. Bende 3 4 buton eklediğimde 1 tanesi degisiyordu sanirim program kaynakli bir durum ancak sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık. Vites için kullanacağım gecikme meselesi kafam takıldı. Gecikme ne kadar acaba? Arduino leo klon ile pi pico arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz?

Hocam elinize sağlık. Vites için kullanacağım gecikme meselesi kafam takıldı. Gecikme ne kadar acaba? Arduino leo klon ile Pi pico arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

Ben Pi pico ile yaptim hocam gecikme cok düşük. Ustune ETS 2 MP de calais duisburg yolunda vitesli sekilde kullandim seti. Gecikme vs olmadi. Kablolari sağlam bir şekilde bağlarsanız sorun olmaz. 9 tane butonboxta 7 tane de viteste olmak üzere toplam 16 buton sorunsuz çalışıyor.

Ben Pi pico ile yaptim hocam gecikme cok düşük. Ustune ETS 2 MP de calais duisburg yolunda vitesli sekilde kullandim seti. Gecikme vs olmadi. Kablolari sağlam bir şekilde bağlarsanız sorun olmaz. 9 tane butonboxta 7 tane de viteste olmak üzere toplam 16 buton sorunsuz çalışıyor.
ETS direk görüyor mu button box'u buton atamalarını ets içinden yapabiliyor muyuz yoksa butonları atamak için bir arayüz kullanmamız mı gerekiyor ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı