Çözüldü Raspberry Pi Zero W kartta yanık var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LiXR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Ryzen 5500 16 GB Ram
Meslek
Youpıtır Heçkır
Daha ilk defa açtım ve bir siyahlık gördüm, önceden var mıydı bilmiyorum normal mi, Yoksa yanmış mı? Ayrıca halen çalışıyor.

Daha ilk defa açtım ve bir siyahlık gördüm, önceden var mıydı bilmiyorum normal mi, yoksa yanmış mı? Ayrıca halen çalışıyor.

Eki Görüntüle 2502721

Fotoğrafa dikkatli baktım. O gördüğün karaltı, yanık gibi durmuyor. Muhtemelen fabrikadan çıkan bazı kartlarda olan doğal yüzey farklılığı ya da flux kalıntısı. Özellikle çip çevresindeki koyuluklar genelde üretimden kaynaklı oluyor ve kartın çalışmasını etkilemiyor.

Kart şu an açılıyorsa, USB bağlantısı sağlıklıysa, HDMI görüntü veriyorsa, Wi-Fi çalışıyorsa o zaman bir sıkıntı yoktur. Yanık olmuş olsaydı zaten büyük ihtimalle ya hiç açılmazdı ya da açılıp hemen kapanırdı. Ayrıca sigorta hattı dediğimiz küçük siyah parça var ya, o yanmış olsaydı güç hiç geçmezdi karta.

Ama yine de içine kurt düştüyse el feneriyle o bölgeye biraz daha dikkatli bak. Karbonlaşma varsa, lehimler akmış gibiyse ya da bileşen kenarlarında kahverengi lekeler varsa orada bir aşırı akım geçmiş olabilir. Ama kart hâlâ çalıştığına göre bu ihtimal düşük.

Büyük ihtimalle normal. Temiz bir bezle hafifçe sil, alkol falan da kullanabilirsin. Temizledikten sonra hâlâ duruyorsa ve şekli düzgünse boş ver. Gerçek yanıklar genelde çalışmayı doğrudan etkiler. Bu senin gördüğün şey muhtemelen sadece kozmetik. Rahat ol.

Sildim yani denedim silinmedi yani sıkıntı yok anladığım kadarıyla görünürde de bir şey yok orijinal adaptörde 5W 2.5a güç varken benimki 5W 2.1a sıkıntı olur mu?

Siyahlık tuhaf ama arkası da boşsa orada hiç komponent görmüyorum. Yanacak bir şey yok yani.

Belki keçeli kalemle işaret koymuşlardır. Devrelerde olur bazen.

Bende öyle düşündüm ayrıca ışığa gelince kırmızımsı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…