Raspbery Pi İle 2 Projeyi Birleştirmek

TeknObeY0

Hectopat
Makaleler
1
Yer
uzay
Arkadaşlar robot kollu, Wi-Fi Antenli ve FPV kamera bulunan bir proje yapmak istiyorum. Ama hiçbir kodlama bilgim olmadığından robot kolu ve arabayı aynı anda nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum. Açıkçası Wi-Fi anteni taktıktan sonra ikisini aynı anda kontrol etmek istiyorum. Eğer Tecnopat'ta da istediğim yardımı bulamazsam mecburen robot kolu Arduino ile kontrol etmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir proje? Böyle sokakta köpek niyetine yanımda duracak :LOL:. Evde belki zar zor buzdolabını açabilecek bir robot hayal ediyorum. Birde Kamerayı FPV yapmamın nedeni normal Raspbery pi kamerasının yetersiz olması. Şimdiden yardımı dokunan herkese teşekkürler.

:sentinel:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama hiçbir kodlama bilgim olmadığından robot kolu ve arabayı aynı anda nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum.
Sorununuzu tam olarak anlayamadım fakat anladığım kadarıyla gönderilen verinin aracın tekerleklerine bağlı olan motorların kontrolünü mü yoksa robot kolun kontrolünü mü sağlayacağını nasıl ayırt edebileceğinizi soruyorsunuz.
Benzer şekilde, Arduino tabanlı olarak, robot kola sahip bir araba oluşturmuştum. Bluetooth kontrollüydü. Aslında ayırt etmek oldukça kolay. Örneğin gönderdiğiniz verilerin başına robot kolu ilgilendiriyorsa "R", arabayı ilgilendiriyorsa "A" koyabilirsiniz. Daha sonra, Arduino ya da Raspberry olması farketmez, gönderilen verinin ilk karakterini okursunuz. Gelen verinin baş harfi "R" ise robot kol için, "A" ise araba için demek. Geri kalan işlem de kolay.

Buzdolabını açmak için şu basit kollarda kullandığımız SG90 model servo motorların torkunun yeteceğini pek düşünmüyorum.

Sorununuzu tam olarak anlayamadım fakat anladığım kadarıyla gönderilen verinin aracın tekerleklerine bağlı olan motorların kontrolünü mü yoksa robot kolun kontrolünü mü sağlayacağını nasıl ayırt edebileceğinizi soruyorsunuz.
Benzer şekilde, Arduino tabanlı olarak, robot kola sahip bir araba oluşturmuştum. Bluetooth kontrollüydü. Aslında ayırt etmek oldukça kolay. Örneğin gönderdiğiniz verilerin başına robot kolu ilgilendiriyorsa "R", arabayı ilgilendiriyorsa "A" koyabilirsiniz. Daha sonra, Arduino ya da Raspberry olması farketmez, gönderilen verinin ilk karakterini okursunuz. Gelen verinin baş harfi "R" ise robot kol için, "A" ise araba için demek. Geri kalan işlem de kolay.

Buzdolabını açmak için şu basit kollarda kullandığımız SG90 model servo motorların torkunun yeteceğini pek düşünmüyorum.
Koca Tecnopat'ta bir siz bu konuya mesaj gönderdiniz teşekkür ederim. Öncelikle artık başka bir şey yapacağım için bu saçma proje ile bağımı kestim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı