RAT nasıl anlaşılır?

charmelia

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben geçenlerde fark ettim bilgisayarım açıkken sürekli bir şeyler oluyor. Önce Supercell ID hesabım gitti.
Sonrasında ise Steam'de 0.30 cent gibi bir bakiyem vardı haberim yokken 0.02 centlik eşyaları 0.14'ten satın almışım. İkisi de aynı kişiden.
Malwarebytes ve Kaspersky üzerinden tarama yaptım. Malwarebytes bir dosya buldu fakat ne dosyası bilmiyorum. Kaldırdım direkt. Kaspersky ile de tam tarama yaptım sonuç güvenli çıktı. Görev yöneticisinde vesaire bir şey bulamadım. Yine de önerisi olan veya yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Yapabiliyorsanız bilgisayarınıza format atıp şifrelerinizi değiştirmenizi önerebilirim. Geçen aylarda benim de bilgisayarıma virüs girdiği için hesaplarım ele geçirildi. Steam hesabımdaki parayı 0.03 centlik eşyaları yüksek fiyattan alarak çaldılar. Kaspersky ile tarattığımda virüs bulup temizledi. Sonrasında format atıp şifrelerimi değiştirdim.

Yapabiliyorsanız bilgisayarınıza format atıp şifrelerinizi değiştirmenizi önerebilirim. Geçen aylarda benim de bilgisayarıma virüs girdiği için hesaplarım ele geçirildi. Steam hesabımdaki parayı 0.03 centlik eşyaları yüksek fiyattan alarak çaldılar. Kaspersky ile tarattığımda virüs bulup temizledi. Sonrasında format atıp şifrelerimi değiştirdim.

Tamam teşekkür ederim format atabildiğim zaman kesinlikle atacağım. 2 kere atmıştım da işe yaradı mı bilmiyorum. Bu arada Malwarebytes mi önerirsiniz Kaspersky mı?
İkisinin de yüklü olması gereksiz bence.

İkisinin de oldukça iyi olduğu söyleniyor ama bu işlerden anlayan bir arkadaşım bana Kaspersky'ı önerdiği için onu kullanıyorum. Hangisi size daha iyi geliyorsa onu kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı