RAT nasıl temizlenir?

Poette

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, hocalarım iyi aksamlar. Az önce arkadaşım aradı Discord hesabım çalınmadan girilmis link spamlamis full. PC daha yeni sayılır formatı daha yeni attım 1 hafta oldu. Her yıl basıma geliyor en son da hiç uygulama olmayan PC de RAT olunca sinirim bozuldu. Tamamen nasıl bastan sona kurtulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
USB ile format atın tavsiyem girdiğiniz şüpheli site varsa girmeyin,

Benzer bir olay arkadaşımın PC'sine oldu ben temizledim. İçinde silmek istemediği birçok dosya vardı, yedeklemek de istememişt. İ ilk olarak internet bağını komple kestim, Kaspersky resource disk ile baştan bir temizledim. Bunlar olurken de bir yandan telefondan arkadaşın tüm hesaplarının şifrelerini değişip authhenticator (yanlış yazdım) gibi doğrulama şeyleri ekledik. PC açılınca normal Kaspersky kurdum ayrıca arkadaş bayağı korktu diye Steam hesabı değeriydi biraz baştan bir Gmail hesabı kurup genel olarak her şeyini oraya geçirdi. O zamandan beri antivirüs kulanır korkusundan. O dediğiniz mesaj olay da DC üzerinden değil de Steam'den 50 dolarlık sahte kod atıyordu millete.

Son düzenleyen: Moderatör:
En garantili olan yöntem format atmanız.
Veya Malwarebytes gibi antivirüslerle temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Hocam RAT olduğundan emin misiniz? Belki sadece Discord hesabınızı kaptırmışsınızdır? Eğer eminseniz Kaspersky ile tarama yapın, bir şey çıkarsa silin. Eğer silinmez ise direk USB ile format.

Hocam RAT olduğundan emin misiniz? Belki sadece Discord hesabınızı kaptırmışsınızdır? Eğer eminseniz Kaspersky ile tarama yapın, bir şey çıkarsa silin. Eğer silinmez ise direk USB ile format.

O imkansız hocam telefon da bile çok Gmail sadece PC de vardi.

Baziları Windows'tan değil de HDD ya da SSD'ye kalıcı olarak bulaşmis olabilir dediler.

O imkansız hocam telefon da bile çok Gmail sadece PC de vardi.

Baziları Windows'tan değil de HDD ya da SSD'ye kalıcı olarak bulaşmis olabilir dediler.

Ya da direk anakarta da yerleşmiş de olabilir, fakat onun için virüsün çok profosyenel olması gerekiyor.

Ya da direk anakarta da yerleşmiş de olabilir, fakat onun için virüsün çok profosyenel olması gerekiyor.

Hocam anakartı alali 3 ay oldu Max daha önce 1-2 kere basıma geldiydi hiçbir şey olmadan geçmisti.

Hocam dc için betterdiscord ve goodbyedpi kullanıyorum sizce ikisinden mi olmustur?

Hocam anakartı alali 3 ay oldu Max daha önce 1-2 kere basıma geldiydi hiçbir şey olmadan geçmisti.

Hocam DC için betterdiscord ve GoodbyeDPI kullanıyorum sizce ikisinden mi olmustur?

Yok hocam o programlar sıkıntı çıkarmaz.

Hocam yeni M.2 alıp eskiyi kullanmaya devam etsem sorun cıkar mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…