Darkcomet en basit ve en eski RAT oluşturuculardan, bunu baz alarak "RAT"ı tanımlayamazsınız.
Sunucu not defterine ya da çeşitli diğer programlara gömülebilir. Çeşitli yöntemlerle antivirüslerden de kaçabilir.
Direkt olarak silmek her zaman mümkün değildir.
RAT oluşturanın bilgisayarının başında olmasına gerek yoktur, sunucuyu açtığınız anda eline geçmiş olursunuz, bilgilerini çekmesi için el ile yapması gerekebilir ya da bu da otomatikleştirilebilir, tüm bilgileri çektikten sonra kendisini bile yok edebilir.
Ve bu sayede telefonu da bir ara istemci olarak ele vermiş olursunuz. Tebrikler artık 1 değil 2 farklı cihazınız risk altında.telefona av indirip USB yardımı ile aktarım yapıp yapabildigin en hızlı şekılde silme imkanı tanır
Ve bu sayede telefonu da bir ara istemci olarak ele vermiş olursunuz. Tebrikler artık 1 değil 2 farklı cihazınız risk altında.
Mobil için tasarlanan av yazılımları diğer sistemlerde kullanılmaz. Bu konuya nasıl ve neden onay verildi ilginç gerçekten.
Evet, Mr.Robot izleyip 1 günde siber güvenlik uzmanı olduğunuzu düşündüğünüzde işte buna benzer açıklamalar yapıyorsunuz arkadaşlar.Dostum sen ıyı mısın? Denedım (darkcomet modem port duck kayıtlı) yazıyorum panele düşmüyor sen bunu corana virüsü sandın herhalde elden ele bulaşır cinsinden. Sagda solda okdugun makaleler ile gelip yazman hoş degıl en azından ögrenip bir şeyler yazarsın şimdi gidip RAT konularına "hocam onun tek çözümü format yazabilirsiniz"
Evet, mr. Robot izleyip 1 günde siber güvenlik uzmanı olduğunuzu düşündüğünüzde işte buna benzer açıklamalar yapıyorsunuz arkadaşlar.
Sektördeki deneyiminizi bilmiyorum fakat muhtemelen birkaç günden fazla değildir, yıllarımı verdiğim bu sektörde bana gelip "sağdan soldan okuduğun makaleler ile gelip yazma" diyorsunuz. Sizin bu mesajıma yanıt vermek için kaynak olarak kullanacağınız makaleler, benim iş tanımımın karşılığı.
RAT denen yapıyı sadece Darkcomet'den ibaret sanıyorsunuz, interneti kestiğinizde hiçbir şekilde size ulaşamayacağını ve zararlının etkisini yitireceğini sanıyorsunuz, duckdns üzerinden IP sabitleme yapıldığında en gelişmiş serverın yaratıldığını sanıyorsunuz. Bunlar siber güvenlikle ilgili şeyler değil, lamer aşamasındaki kişilerin adımları. İlla siber güvenlik ile ilgilenmek istiyorsanız işletim sistemleri yapısını ve server yapısını bir elden geçirin, sonrasında ağ iletişimi ve sistemler arası iletişim konularına hakim olun. Zaten söylediklerinizin yanlış olduğunu fark edeceksiniz.
8 Yıldır hiçbir şey öğrenememiş olmanıza mı üzüleyim, yoksa üslubunuza mı bilemedim.8 senedir bu işlerin içindeyim bilader RAT'ı daha detaylı mı açayım?
Dark web hacker'ı demek ha? Vay canına, Mr.Robot kaçıncı sezonundasınız? Torshammer kullanıp Google'ı da hackleyebiliyor musunuz bari?Ayrıca size RAT atan kişi Dark web hackeri mi sanıyorsunuz?
RAT kullanımını bilgi çalmak için mi sanıyorsunuz? 8 yıllık olarak iddia ettiğiniz tecrübeniz 8 gün gibi görünüyor. Botnet diye bir şey duymuş muydunuz?Kimse sizin para etmez bilgileriniz için kalkıp C#, C dili ile sizin için RAT hazırlamaz ya Kali kullanır ya da comet
Üstteki 2 mesajımdan her sorunda format attığımı çıkarttınız sanırım. Hayret ediyorum gerçekten.istemeyen sizin gibi paşa paşa formatını atar bu kadar kolay.
8 yıldır hiçbir şey öğrenememiş olmanıza mı üzüleyim, yoksa üslubunuza mı bilemedim.
Dark web Hacker'ı demek ha? Vay canına, mr. Robot kaçıncı sezonundasınız? Torshammer kullanıp Google'ı da hackleyebiliyor musunuz bari?
RAT kullanımını bilgi çalmak için mi sanıyorsunuz? 8 yıllık olarak iddia ettiğiniz tecrübeniz 8 gün gibi görünüyor. Botnet diye bir şey duymuş muydunuz?
Üstteki 2 mesajımdan her sorunda format attığımı çıkarttınız sanırım. Hayret ediyorum gerçekten.
Uzun lafın kısası, bir rehber oluşturmadan önce o konuyla alakalı bir bilgi edinmek ve konunun uzmanı olmak şart. Rehber hazırlayacak kişi, ilgili konuda meydana gelebilecek sorunları her yönüyle bilmeli ve önceden sezmeli. Hani RAT nedir diye rehber hazırladınız ya, burada sadece RAT'ın ne olduğunu değil ne olmadığını da bilmeniz, dümdüz bilgiden kaçmanız ve pratikleri biliyor olmanız gerek. Verdiğiniz bilgiler 15 dakikalık bir araştırma ile herkesin verebileceği bilgiler. Bu sebeple 8 yıllık deneyiminiz sanırım hackertyper üzerinde geçmiş.
Kendinizi geliştirmenizi diliyorum, size bu konu ile ilgili detayları vermek istiyordum fakat üslubunuz giderek kötüleşiyor, kaldı ki bilgi paylaşımı yapabileceğimiz bir ortam da yaratmıyorsunuz, sürekli savunma halindesiniz.