Merhaba dostlar. Yakın zamanda bir RAT yeme olayım oldu bilgisayarıma. Yediğimde virüs yediğimi anlamıştım bu konularda bilgim var uzun yıllardır bilgisayar kullanırım. RAT yediğimi tüm hesaplarıma saldırılınca anladım. İlk olarak Totalav indirdim ve tarattım. 5 tane tehlike buldu ve temizledim. Sorun devam ettiğinde Malwarebytes indirdim ve tarattım. 13 tehdit buldu ve bunların RAT olduğu belliydi çünkü üzerlerinde izleyici kontrol edici falan yazıyordu. Karantinaya alınan her şeyi sildim. Ondan sonra herhangi bir saldırı yaşamamıştım ki bu sabah Instagram hesabım az kalsın çalınıyordu. Erişim sağlanıp hesabın e-postası değiştirilmiş, telefon numaram ile geri aldım. Malwarebytes ile taratıp her şeyi temizlemiş olmama rağmen bilgisayarın derinlerinde Malwarebytes'in tespit edemeyeceği bir şekilde RAT dosyası hala bulunuyor olabilir mi? Ya da telefonumda bir virüs olabilir mi? Yoksa RAT tamamen temizlenmiş fakat açığa çıkan bilgilerimle mi saldırılmıştır ya da bu RAT'tan bağımsız bir Instagram hesabı çalma saldırısı mıdır? Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.