RAT virüsü olduğu nasıl anlaşılır?

MilyonZade

Hectopat
Merhaba; yurtta kalıyorum, RAT yediğime dair şüphem var. Malwarebytes adlı antivirüs programından defalarca tarama yaptım ve virüs çıkmadı. Daha sonra netstat -n diye bir komutun olduğunu keşfettim. Kendi mobil internetimden yapınca SYN_SENT yazısı çıkmıyor fakat yurt internetinden yapınca aynı şekilde SYN_SENT yazısı çıkıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Netstat ve Görev Yöneticisi ile zararlı tespiti yapılmaz. Aktif antivirüs yazılımınız ile tam tarama yapın.

Kaspersky virüs removal tool kullanmanızı tavsiye ederim. Rescue Disk oluşturabilir ya da düz programdan açabilirsiniz. Ek olarak Microsoft safety scanner da kullanılabilirsin

KYK yurdu mu? Ortak ağlar güvenilir değil. Bağlanırken dikkatli olmanız gerekiyor. Fakat yine de yurtta birinin, ağdan cihazınıza sızma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum. MBAM ile tarama yapmışsınız zaten, bir şey bulamamış. Sorun yoktur.

SYN_SENT soket durumu birkaç saniyeden fazla aynı duruyorsa güvenlik duvarını gözden geçirmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…