Rat yenildikten sonra ne yapılması gerekir?

Hocam formatlarken tüm diski sıfırlayın ki muhtemelen yapmışsınızdır. Linux'a geçip tekrardan Windows indirmeyi dener misiniz?

Hocam durumu açıklığa kavuşturdum gibi. İnstagram kullanıcı adımı değiştirdim ama giriş denemelerini e-postayı yazarak yapıyorlar. Ben de İnstagram hesaplar merkezinden yanlış şifre yazarak girmeye çalıştığımda Mail adresime giriş denemesi var diye uyarı geliyor.

Mail adresiminde şifresini değiştirmeyi unutmuşum. Bu yüzden "Google'dan kaynaklanmayan bir veri ihlalinde açığa çıktı" Mail'i geldi.

Hocam, bir tane RAT vardı. Hesaplarınıza tam erişim sağlıyor. Değiştirdiğiniz her isim ve şifre kaydediliyor. Buna örnek olarak Free abone basan bot siteleri hesabınıza erişim istiyor. Kendilerini güvenli API olarak taratıp hesap verilerinizi alıyorlar.

Bu dosyadaki uyarıyı aldıysanız verilerinizi combolist için satmışlar demektir.combolistler illegal işler yapmak için kullanılacak veya hedeflenen, ifşa olan hesapları tek bir yerde tutan bir dosyadır.

Trojanlar serverli sistem ise size tonlarca virus inject yaparlar. Önlemleriniz ise Google Support ile iletişime geçin, çünkü burada ne söylesem o virüs için işe yaramaz. Ancak google.com sağ üstteki profil fotonuza basın, Google hesabımı yönet'e basın, Veriler ve gizlilik sekmesine girin, kullandığınız uygulama ve hizmetlerdeki verilerdeki üçüncü taraf uygulamalarına girin. Bilmediğiniz ne varsa silin.

Dosya Ekleri

• 1718475846854.png
    31,8 KB · Görüntüleme: 38
Bir üst gönderide de yazdığım gibi hocam. Trojan yedikten sonra kullanmadığım Gmail adresimin şifresini değiştirmemişim. Bu yüzden "Google'dan kaynaklanmayan bir veri ihlalinde açığa çıktı" uyarısı aldım diye düşünüyorum.

İnstagram'da ise kullanıcı adımı değiştirdim ama yine de giriş yapıyorlar demiştim fakat kullanıcı adı değil e-postayı deneyerek giriş yapmaya çalışıyorlar. E-posta ve şifreyi yanlış yazarak İnstagram'a girmeye çalıştığımda aynı uyarıyı mail olarak yine alıyorum. Açıklamada da Windows PC (benim oturumum) gözüküyor. Giriş yapmaya çalıştıkları hesap yine 0 takipçili kullanmadığım bir hesap.

2 haftadır değişik olaylar yaşadım. İnşallah daha kötü durumlarla karşılaşmam. Kullandığım hesaplar için gerekli önlemlerimi aldım diyebilirim.

Google Auth bence sizin için idealdir hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…