RAT yiyince ne yapmak gerekir?

Douuuuuuuuu35

Picopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayar güvenlik konusunda pek bir bilgim yok bu yüzden size tanışmak istedim. Umarım bana yardımcı olursunuz.
1.5 hafta önce GitHub sitesinde bir exe indirdim ve açtım ekranıma bir yazı çıkmadı. Bu yüzden iki defa açtım tekrar yazı çıkmadı çalışmadığını düşündüm ve bundan önce de çok büyük aptallık ettim Kaspersky korumasını kapatıp açtım exe'yi ve birkaç gün sonra Instagram'ımda kripto reklamları paylaşıldı. İkili korumayı açtıktan sonra bu son buldu ve diğer gün Telegram'ımda bir mesaj gönderilmişti fakat bunu ben yapmamıştım. En son da olayı anladığım geceye gelirsek birisi Moskova üzerinden Steam hesabıma girmiş insanlara link mesajı göndermiş ve reklam yapmış. Ardından bilgisayarımı kapattım ve telefonumdan Steam şifresini değiştirdim. Bilgisayarı Windows üzerinden sıfırladım ve sabah da flashbellek üzerinden format attım formattan sonra fark ettim ki bu arkadaş her türlü hesabıma sızmış. Örneğin Google hesabıma OnePlus telefonunu tanımlamış ve TikTok hesabıma QR okutarak girmiş. Her neyse ben Google hesabımı sildim ve formattan sonra yeni bir Google hesabı açtım e-posta adresimi de silip bütün hesaplarımı formattan sonra açtığım yeni posta adresime taşıdım. Formattan sonra bilgisayarımı 5 tane AV programı ile taradım, Kaspersky, ESET, Norton, Hitman Pro, Malwarebyts, KVRT ve Advcleaner, hiçbiri virüs bulamadı. Ardından güvenli moda alıp taradım Kaspersky ile falan yine bir şey bulamadım ve başta söylemeyi unuttum bu Instagram olayı olduktan sonra bilgisayarımı Kaspersky ile tarattım 3 adet virüs sildi ve bu telefonuma ulaşabilir mi? Yani bu süre zarfında iOS olan telefonuma zararlı yazılım yükleyebilir mi? Bana yardım edin benim için çok önemli ne yapacağımı bilmiyorum.

Zaten yapılması gerekilen tüm her şeyi yapmışsınız, format attıktan sonra bilgisayar zaten temizlenir. Bütün hesapları güvene aldığınıza göre sorun yok. Virüs bilgisayardan iPhone bulaşamaz, bulaştırmak için anca jbli olmalısınız. iPhone kapalı kaynak kodlu olduğu için zaten kodlara ulaştırmıyor, Android olsaydı belki bir sorun olabilirdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı