Raunt hakkında yakınma

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
2 yıl kadar süredir mezuna kaldım bazı özel sebeplerden dolayı. Temelim de zaten zayıftı. Bu sene raunt alıp biraz hazırlanayım temel oluşturayım dedim fakat maalesef hiç umduğum gibi çıkmadı. Her konu için 5-15 dakikalık birkaç video koyup bilgi aktarmışlar. Sonrasında da çok aşırı kapsamlı sorular sormuşlar.
Konu anlatım videosunda örnek soru çözmesini bir kenara koyuyorum, sorulan sorulardaki konuları da anlatmıyor hocalar.
Çok daha tanınmamış bir yerden eğitim paketi almıştım 2 sene önce, o bile çok daha iyiydi.
Hayal kırıklığına uğradım açıkçası.
Rauntu anca okulla beraber vs. kullanırsanız derslerinizi pekiştirme adına faydalı olur bence.

YouTube içerisinde olan ders videoları ''bana göre'' çok daha etkili.
Yani gerçekten bir anlatım yok. Şimdi Raunt'ta Faktöriyel bölümüne bir tane anlatım videosu koymuşlar sadece. Videoda anlattıkları tek şey de en basit şeyler. 4! = 4 x 3 x 2 x 1'dir, 0!=1'dir diyor ve n!'in açılımını veriyor. Sonra da yardırıyor bütün faktöriyel sorularını. Oh ne ala.

Yani gerçekten bir anlatım yok. Şimdi Raunt'ta faktöriyel bölümüne bir tane anlatım videosu koymuşlar sadece. Videoda anlattıkları tek şey de en basit şeyler. 4! = 4 X 3 X 2 X 1'dir, 0!=1'dir diyor ve n!'in açılımını veriyor. Sonra da yardırıyor bütün faktöriyel sorularını. Oh ne ala.

Bize de 11. sınıfta özel okulda zorla dayatmışlardı. Denedik başta senin gibi zannetmiştim lakin alakası yok. Kalitesiz bir arayüz saçma sapan soruların cevabını girmeden soruların cevabını görememe vb. şeyler sinirimi zamanında az bozmadı. Raunt rezilliktir alacak arkadaşlar için söylüyorum gidin YouTube'da olan hocalardan çalışın kat ve kat daha iyidir. Kaynaklarını da sevmiyordum zaten onlardan çok daha iyi kaynaklar var onları tercih edin. Raunt şu an saçmalıktan başka bir şey değil bana kalırsa.

Bize de 11. sınıfta özel okulda zorla dayatmışlardı. Denedik başta senin gibi zannetmiştim lakin alakası yok. Kalitesiz bir arayüz saçma sapan soruların cevabını girmeden soruların cevabını görememe vb. şeyler sinirimi zamanında az bozmadı. Raunt rezilliktir alacak arkadaşlar için söylüyorum gidin YouTube'da olan hocalardan çalışın kat ve kat daha iyidir. Kaynaklarını da sevmiyordum zaten onlardan çok daha iyi kaynaklar var onları tercih edin. Raunt şu an saçmalıktan başka bir şey değil bana kalırsa.
Aldık bir kere artık, yapacak bir şey yok. Sizin önerebileceğiniz bir kaynak var mı youtube'de ders anlatımları için. Özellikle sayısal konularda.

Kaynak diyorsanız 345 TYT AYT matematik, Metin yayınları TYT AYT matematik, geometri, problemler öneririm. Fen kısmını pek önermek istemiyorum tam olarak emin değilim hocalara sormam üstüne araştırma yapmam gerekiyor. Kaynak değil konu anlatımı diyorsanız YouTube'da Şenol Hoca iyidir. Temeliniz kötüyse Rehber matematik gayet iyi anlatır. Onun dışında matematik için hocalara bakmıyorum. Fen kısmını genelde dershane kaynaklarıyla halletmeye çalışıyorum. Halledemediğimde karşıma kim çıkarsa izliyorum belirli kanallar dışında.

Az önce rehber matematikten faktöriyel videosunu açtım. Henüz 2. dakikada bile aydınlanma yaşadım. Ampul icat edildi sanki. Raunt alacaklara ibret olsun bunlar.

Selam bro, ben de agustos sonu gibi raunt almistim ve seninle ayni dertten muzdaribim. Konu anlatimindan sonraki örnek sorular, ösym sorulari, kritik sorular matematik icin asiri üst seviye kaciyor. Video cözümünü de anlamayinca maalesef test kitabindaki sorulari da yapamiyorsun. Kocaman bir hic oluyor. Mutlak Deger konusundayim su an ama senin de dedigin gibi konu anlatimindan sonra yardiriyor ne varsa ve bu konu anlatiminda ögrendigin bilgiyi de kötü anlamda dogrulugundan suphe ettirecek sekilde seni etkiliyor ve hangisinin dogru olup olmadigini kavrayamayacak neticeye geliyorsun. Ben de ne yapacagimi bilmiyorum, verdigim paraya mi yansam acaba.

Selam bro, ben de agustos sonu gibi raunt almistim ve seninle ayni dertten muzdaribim. Konu anlatimindan sonraki örnek sorular, ösym sorulari, kritik sorular matematik icin asiri üst seviye kaciyor. Video cözümünü de anlamayinca maalesef test kitabindaki sorulari da yapamiyorsun. Kocaman bir hic oluyor. Mutlak Deger konusundayim su an ama senin de dedigin gibi konu anlatimindan sonra yardiriyor ne varsa ve bu konu anlatiminda ögrendigin bilgiyi de kötü anlamda dogrulugundan suphe ettirecek sekilde seni etkiliyor ve hangisinin dogru olup olmadigini kavrayamayacak neticeye geliyorsun. Ben de ne yapacagimi bilmiyorum, verdigim paraya mi yansam acaba.
Dostum ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunun farkındayım. Aşırı moralim bozuldu benim de. Fakat ben "Matematiğin Güler Yüzü" adlı kanalın içeriklerini beğendim. Şu kısa sürede 4-5 konuyu bitirdim. Önce konuyu dinledim bu kanaldan, sonra da Raunt kitaplarını ve sistemdeki soruları çözdüm. Raunt en azından bana soru sağlıyor ve kendi durumumu bir program üzerinden takip edebilmemi sağlıyor şu anda. Konu anlatımı olarak sıfır ama sadece yazılım ve kaynak olarak kullanmaya çalışıyorum şu anda Rauntu. Sözel konularda bir sıkıntısı olacağını pek sanmıyorum. Yardıma ihtiyacın olursa bana ulaşabilirsin her zaman. Dayanışma yaparız.

Ben de "Eyup B" ile izlemeye baslayacagim bugun. Konu anlatimi ardindan 345 ile test cözecegim. Raunt'tan cozmeni pek önermem kaynak olarak limit, avantaj kullaniyorlar. Dedigin gibi sozel konuda Raunt'un pek sikinti yaratacagini ben de dusunmuyorum ama sayisal icin kesinlikle zaman kaybi. Arada güncel tutalim birbirimize danisiriz yeniden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı